Hrvatska
Odlični Josipović i Češković predvodili Šanac do iznenađenja u Zagrebu

Odlični Josipović i Češković predvodili Šanac do iznenađenja u Zagrebu

Autor: Teo Cilar

Karlovčani su pobjedom kod Bosca pobjegli s dna ljestvice.

Izuzetno bitnu pobjedu ostvario je Šanac na gostovanju kod Bosca u Zagrebu rezultatom 81:76. Nezadrživi su za domaću obranu bili Branimir Josipović i Matija Češković.

Bosco-Šanac Karlovac 76:81 (16:24, 14:20, 23:15, 23:22)

Kompletna statistika utakmice

Bio je ovo susret dvije momčadi koje su bile u nizu od nekoliko poraza, a u posebno teškoj situaciji bili su gosti koji su u Zagreb došli kao posljednjeplasirani na ljestvici. To se uopće nije primjetilo u prvom poluvremenu jer situacija na terenu je izgledala sasvim obratno. Šanac je na krilima Josipovića i Češkovića došao do 14 poena prednosti nakon prvih 20 minuta.

U drugom su poluvremenu krenuli i domaćini koji smanjuju na minus šest uoči posljednje dionice u kojoj na samom početku u dva navrata preko Ivana Radmana i Filipa Čuleka dolaze na minus jedan, ali odgovaraju Josipović i Češković za plus sedam, točnije 62:69. Bosco je još jednom, na tri minute do kraja došao na 71:72, ali Češković tada postiže četiri poena u nizu i vodi Karlovac u mirnije vode, a na kraju i do pobjede. 

Josipović je ubacio 26 poena uz 12 skokova, Češković je također zabio 26 uz 6 asistencija i 4 skoka, a Filip Mileta 14 uz 13 skokova. Kod Bosca Marin Kuga najbolji s 15 poena, 4 skoka i 4 asistencije dok su Jakša Miletić i Filip Čulek zabili po 12 poena.