Europa i Svijet
Hrvatska
Oduševljenje u Nizozemskoj, vratio se Skelin

Oduševljenje u Nizozemskoj, vratio se Skelin

Autor: Branko Tabak

Negdašnji hrvatski izbornik u 'zemlji tulipana i vjetrenjača' dva puta je izabran za trenera godine.

Bivši hrvatski izbornik i donedavni trener Splita ivica Skelin novi je trener New Heroes Basketball Den Bosha. Skelin je s Nizozemcima potpisao ugovor do kraja sezone.

Uz ovu zemlju Skelina vežu lijepe uspomene. Dva puta je proglašavan trenerom godine (2014., 2015.), a s Donar iz Groningena je 2014. osvojio naslov prvaka, kup i superkup. Sljedeće godine osvojio je još jedan nacionalni kup nakon čega se vraća u Split u kojem je ostao do kraja prošle sezone.

Osim u spomenutim klubovima radio je i u Leuven Bearsima i Verviers-Pepinsteru.

Vlasnik kluba Bob van Oosterhout zadovoljan je dovođenjem Skelina: "Ivica je iskusan trener koji se zalaže za atraktivnu košarku. On dobro poznaje našu ligu, ima neophodno iskustvo u Europi i dobro se slaže s ekipom. Što se nas tiče, on je pravi kandidat za vođenje momčadi na svim frontama. "

Sam Skelin oduševljeno govori o novom klubu: "Radujem se povratku u Nizozemsku. Učinit ćemo sve što možemo kako bismo navijačima pružili sezonu u kojoj ćemo na svim frontama napadati trofeje.

Ivica Skelin će voditi svoj prvi trening danas. Skelin se tako nakon borbe s vjetrenjačama u svojoj zemlji vratio u 'zemlju vjetrenjača' u kojoj je ostavio dubok trag. Sretno!    

Povratak u 'zemlju vjetrenjača' - Foto Šime Zelić (Basketball.hr)