Hrvatska
Oglasila se ABA: Razlog je zaraza, ali ni riječi o posljedicama izostanka Gorice s prvog turnira

Oglasila se ABA: Razlog je zaraza, ali ni riječi o posljedicama izostanka Gorice s prvog turnira

Autor: Branko Tabak

Dan kasnije...

ABA 2 liga se konačno oglasila o slučaju Gorica te u priopćenju objavljenom dan nakon početka prvog turnira, preciznije jutros u 10:44, potvrdila kako je razlog izostanka zaraza nekolicine igrača koronavirusom.

Podsjetimo, Gorica je već bila izvan parketa zbog zaraze u momčadi, a nakon povratka iz samoizolacije igračI Josipa Sesara su u HT Premijer ligi prvo kao domaćini nadigrali Škrljevo, a potom i kao gosti Sonik Puntamiku.

Utakmica u Jazinama je odigrana u nedjelju, a u ponedjeljak je odaslana vijest kako Gorica nije u mogućnosti nastupiti na prvom turniru ABA 2 lige u Zlatiboru. 

Službeno razlog nigdje nije naveden, neslužbeno, kuloari su brujali o pozitivnim testovima u momčadi. 

- U skladu sa sigurnosnim COVID-19 protokolima ABA 2 lige sve momčadi sudionici turnirua na Zlatiboru podvrgnute su testiranju. U momčadi Gorice zabilježeno je nekoliko pozitivnih igrača pa zbog toga nisu mogli dotputovati na prvi od tri turnira regularnog dijela lige.  Iako su klub i vodstvo lige bili razmatrali mogućnosti pojavljivanja Gorice na turniru pokazalo se da sudjelovanje na prvom turniru neće biti moguće, piše između ostalog u priopćenju, ali se ne navodi hoće li Gorici biti omogućena nadoknada odigravanja utakmica ili će zbog nepojavljivanja u natjecanje krenuti s 0-4. Ovaj drugi scenarij je nelogičan i neregularan jer u vremenima pandemije nitko ne može snositi sankcije jer je zaražen i time onemogućen nastupiti.

No, zato ABA u svom priopćenju daje svesrdnu podršku Goričanima:

- ABA liga želi da Gorica što prije prevlada neugodnu situaciju i oporavi se od virusa. Radujemo se što ćemo ih vidjeti na sljedeća dva turnira regularnog dijela ABA 2 lige.