Hrvatska
Oklahoma serijom 10-2 okrenula Hrvatsku

Oklahoma serijom 10-2 okrenula Hrvatsku

U posljednjoj utakmici NBA Ljetne lige Hrvatska je bila najbliže pobjedi.

U drugom susretu Oklahoma City Thundera i reprezentacije Hrvatske konačni je rezultat bio 69:68 (18-13, 15-22, 17-16, 19-17).


Izabranici Veljka Mršića su na nešto više od tri minute prije kraja imali sedam poena prednosti (66:59), ali su Gromovi serijom 10:2 riješili utakmicu i stigli do četvrte pobjede u pet utakmica.

Nakon nešto slabije prve četvrtine (18-13), Hrvatska je drugu četvrtinu odigrala zamjetno bolje te na poluvrijeme otišla s dva poena viška (35:33). Egal je ostao sve do kraja susreta, a koš odluke zabio je Devon Hall četiri sekunde pre kraja.

Hrvatsku je predvodio Antonio Vranković upisavši double-double učinak sa 16 poena i deset skokova, Marin Marić je ubacio 12 poena, dok su po 11 poena ubacili Roko Rogić (sedam skokova) i Pavle Marčinković.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Devin Cannady s 12, Darius Bazley s 11 i Yannis Morin s 10 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Na kraju, ako izađemo van sportskog segmenta - u prijenosu uživo mogle su se vidjeti slike Dubrovnika, o Hrvatskoj se zaista mnogo pričalo, a uskoro izlazi i reportaža o našoj reprezentaciji u New York Timesu. Bila je to promocija Hrvatske do kakve se teško dolazi.


VEZANE VIJESTI