Hrvatska
Regija
Okruglih -20 za deseto mjesto u ABA ligi

Okruglih -20 za deseto mjesto u ABA ligi

Autor: 057info

Zadar ostvario dva od tri cilja.

Košarkaši Zadra poraženi su u posljednjoj utakmici ove sezone u ABA ligi od Crvene zvezde rezultatom 70:90. S devet pobjeda, od kojih je jedna bila za "zelenim stolom", jednom više od Borca, Krke i Splita, Zadar je osvojio 10. mjesto i osigurao igranje u regionalnoj ligi i sljedeće godine, piše portal 057info 

Povratak u Jazine, silom prilika (zbog UEFA-inog Futsala na Višnjiku), zazivao je neku pobjedu koju bi se pamtilo, poput one u finalu Goodyear lige 2003. godine. Ali puno vode od tada je prošlo, Zvezda je otprilike tamo gdje je nekada bila, ali Zadar više nije klub koji bi mogao zaprijetiti takvoj momčadi. Gosti iz Beograda u prvih su nekoliko minuta postavili okvir za današnji Zadar - nakon manje od pet minuta vodili su 3:17.

Crvena zvezda prvu je četvrtinu dobila rezultatom 18:36, iako je na trenutke bilo i 23 razlike (11:34). Trener Veljko Mršić koristio je sve igrače osim Duje Brale, a kao kuriozitet navedimo da je u njoj najbolji strijelac Zadra bio Filip Kraljević s 4 poena.

Druga četvrtina očekivano je donijela pad ritma u kojemu je Zadar uspio rezultatski parirati. Kratkotrajno su gosti vodili i 25 razlike, ali druga postava gostiju i napori Mavre, Onuakua i Justicea, koji je poluvrijeme okončao tricom, održali su rezultat na ispod 20 razlike.

Tračak nade, ako se to tako može nazvati, pojavio se četiri minute prije kraja, kada je Mavra pogotkom smanjio na 12 poena razlike uz dodatno slobodno bacanje. Bacanje je promašio, a Zvezda uzvratila novom mini serijom i riješila sve brige oko pobjednika. S konačnih 20 poena razlike, začinjenih opstankom u ligi, Zadar na kraju može biti i zadovoljan.

Najbolji strijelac Zadra bio je Carter s 13 poena, "dvoznamenkasti" su bili još Jordano, Justice i Kraljević. ABA liga je iza nas, Zadar je osvojio Kup Krešimira Ćosića i osigurao prvo mjesto prije play offa u domaćoj ligi te je pred Zadrom je još samo jedan cilj postavljen ove godine - naslov prvaka!

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore