Hrvatska
Regija
Okupili se prvi puta nakon 20 godina i odmah pokazali snagu

Okupili se prvi puta nakon 20 godina i odmah pokazali snagu

Autor: Z.D. Photo: KS Herceg-Bosne

Kadeti KS Herceg-Bosne

KS Herceg-Bosne - KK Bosna  109 - 54

Kadetska selekcija KS Herceg-Bosne uvjerljiva na prvom danu turnira. Na Jahorini se ovih dana igra najjači košarkaški međunarodni turnir u BiH u kategoriji kadeta. 

Sudionici turnira su beogradski Partizan, Igokea, sarajevska Bosna, Kos, Partizan Pale kao i po prvi put selekcija košarkaškog saveza Herceg-Bosne. 

Sve ekipe su nositelji razvoja košarke u svojim sredinama - šta znači beogradski Partizan za košarku ne trebamo spominjati, Igokea je i prošloj sezoni osvojila juniorski turnir Eurolige itd. Osim samih klubova i igrača, turniru nazoče i izbornici reprezentacija, košarkaški djelatnici...

Muška kadetska selekcija KSHB se okupila prvi put nakon skoro 20 godina i nije ničim razočarala. U prvom kolu su pobijedili sarajevsku Bosnu sa 109-54.

Nakon uspješnog kampa u Neumu, ovim su nastavljene aktivnosti na okupljanju selekcija KS Herceg-Bosne i njihovim prezentiranjima košarkaškoj javnosti. Planira se da sljedeća aktivnost bude odlazak ili organizacija turnira u kategoriji kadetkinja u kojoj cure postižu izvanredne uspjehe. 

Čestitke igračima i trenerima kadetske selekcije KS Herceg-Bosne, poručili su iz Košarkaškog savez Herceg-Bosne.