Europa i Svijet
Hrvatska
Oldenburg pokleknuo pod pritiskom

Oldenburg pokleknuo pod pritiskom

Autor: Paulo Sarić

Posljednja šansa za dva dana.

Oldenburg hrvatskog stručnjaka Mladena Drijenčića nije uspio iskoristiti prednost domaćeg terena i već danas osigurati plasman u finale prvenstva Njemačke. Pred 6000 gledatelja poraženi su od Ulma rezultatom 61-74.

Domaćini se nisu dobro snašli pod pritiskom, te početne četiri minute nisu zabili koš. Ulm je to iskoristio i susret otvorio sa 0-10 i izgradio prednost koju nije ispustio do kraja susreta. Kakav smo susret gledati dobro oslikava podatak da je najmanji zaostatak na koji je prišla momčad Hrvata koji od 1994. godine živi u Njemačkoj bio četiri razlike nakon Paulingove trice u 16. minuti. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću Ulma od 11 poena, a posljednju šansu za povratak u susret Oldenburg je imao početkom posljednje dionice kada je dva puta prišao na sedam razlike no bliže od toga nije mogao.

Goste je do pobjede vodio Raymar Morgan sa 18 koševa i šest skokova, dok su jedini raspoloženi u redovima Drijenčićeve momčadi bili Paulding sa 12 i Massenat sa 11 poena.

Odlučujući peti susret drugoga polufinala njemačkog doigravanja igrat će se u četvrtak u Ulmu sa početkom u 19 sati. Pobjednika tog susreta u finalu dočekuje Brose Bamberg našega Leona Radoševića.