Europa i Svijet
Hrvatska
Olimpijske igre: Odgoda je opcija, otkazivanje nije!

Olimpijske igre: Odgoda je opcija, otkazivanje nije!

Autor: Hrvatski košarkaški savez Photo: fiba.basketball

Zaokret...

Unatoč zaključcima Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog odbora od 17. ožujka kada je rečeno da se neće poduzimati drastične akcije, u nedjelju, 22. ožujka, MOO je objavio da se ipak razmišlja o odgodi Olimpijskih igara u Tokiju.

U objavi stoji da će Izvršni odbor MOO-a, zbog zaštite zdravlja svih uključenih te u svrhu sprečavanja širenja virusa COVID-19, nadograditi planiranje scenarija za odigravanje Olimpijskih igara koje su trebale početi 24. srpnja 2020.

Što to zapravo znači?

MOO će u koordinaciji s Organizacijskim odborom Tokija 2020, japanskim vlastima, ali i ostalim dionicima započeti razgovore i procjenu galopirajućeg razvoja zdravstvene situacije u svijetu te će u procjenu uključiti i moguću odgodu Olimpijskih igara, a konzultacije će biti završene unutar sljedeća četiri tjedna.

Posebno je naglašeno kako kompletno otkazivanje Olimpijskih igara neće riješiti probleme, niti pomoći ikome te razgovor uopće neće ići u tom smjeru.

S druge strane, Kanada je već danas objavila da neće slati svoje reprezentacije na Olimpijske igre pod motom: „Odgodi danas, pobijedi sutra“.