Regija
Olympiacos sve bliži ABA ligi

Olympiacos sve bliži ABA ligi

Autor: Teo Cilar

Da ono što su rekli nakon incidenta u polufinalu kupa Grčke nisu bile samo prazne prijetnje, dokazali su ovih dana u Olympiacosu kada su i službeno kontaktirali vodstvo ABA lige.

Hoćemo li nakon izraelskog giganta Maccabija u idućoj sezoni dobiti novog stanara ABA lige u europskom velikanu Olympiacosu? Ako je suditi prema posljednjim informacijama, vrlo moguće!

Olympiacos je u "ratu" s tamošnjim savezom i ljutim rivalom Panathinaikosom, a kap koja je prelila čašu je ta što je odbijen njihov zahtjev da im polufinale kupa Grčke sude strani suci. Momčad Panathinaikosa napustila je teren nakon prvog poluvremena, odbivši igrati nastavak utakmice. Zaprijetili su tada istupanjem iz nacionalnog prvenstva i odlazak u ABA ligu. Iako smo pomislili da su to bile samo izjave vućih glava i da će se situacija smiriti dok se malo ne ohlade, tome očito nije tako. 

Olympiacos je ovih dana i službeno kontaktirao vodstvo ABA lige o pravilima i uvjetima za priključenje našoj regionalnoj ligi. To je potvrdio i Krešimir Novosel, direktor ABA lige.

- Olympiacos nas je kontaktirao, zanimale su ih pojedinosti o sudjelovanju u ABA ligi.

Kako smo doznali, navodno su ponudili pokriti i cjelokupne troškove svih klubova ABA lige što dodatno pokazuje koliko su ozbiljni u svojoj namjeri da se priključe ovom natjecanju.