Hrvatska
Omiš tricama srušio Samobor

Omiš tricama srušio Samobor

Autor: KK Samobor/HKS Photo: KK Samobor

Nazorova momčad je gađala tricu 44 posto.

U 16. kolu košarkaši Samobora ugostili su iskusnu ekipu Omiša. Dalmatinci su slavili 69-76.

Samoborci odlično otvaraju prvu četvrtinu koju završavaju s 19 poena prednosti (25:6). U prvom periodu gostujuća ekipa djelovala je uspavano, ali u drugom se bude te otvaraju četvrtinu s 12 uzastopnih poena, domaćini svoje prve poene pogađaju tek nakon 5 minuta (27:18) i na odmor se odlazi s rezultatom 34:31.

Ekipa Samobora, za razliku od nekih prethodnih utakmica, ne dozvoljava protivniku da u trećoj četvrtini u potpunosti okrene susret u svoju korist te se u zadnju dionicu utakmice ulazi s neriješenim rezultatom (55:55).

Do kraja gledali smo vrlo nervoznu utakmicu u kojoj su gosti održavali te povećavali svoju prednost i svaki pokušaj košarkaša Samobora  neutralizirali odličnim šutom za tri poena (13/29, 44%).

Treba spomenuti da su domaćini i danas imali skraćenu rotaciju zbog ozljeda nekolicine igrača te iz tog razloga još više mogu žaliti za propuštenom prednosti s početka utakmice, ali ohrabruje prikazana igra i se povratkom igrači koju nedostaju mogu se nadati sretnijem završetku u nastavku prvenstva.