Hrvatska
Omiš uvjerljiv protiv Podstrane

Omiš uvjerljiv protiv Podstrane

Autor: Ozren Maršić Photo: Ozren Maršić

Prva muška liga

Na otvaranju sezone novi prvoligaš Podstrana na Gripama je poražen od Omiš Čagalj Toursa s 65:94 (18:25, 17:20, 15:24, 15:25). Mlada momčad Podstrane u prvom dijelu dobro se nosila sa znatno iskusnijim gostima, ali nakon što se Omiš početkom treće četvrtine odlijepio više nije bilo povratka za Podstranu u čijim redovima je najefikasniji bio David Pavin (16 poena).

- Dosta smo mladi, imamo i izlaznih juniora. Ušli smo u ritam iskusnih igrača Omiša, žalim što smo se u drugom poluvremenu raspali. To nam se ne smije događati. Liga je za nas teška, novi smo i morat ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji - kazao je trener Podstrane Alen Koludrović.

U redovima Omiš Čagalj Toursa prvi strijelac bio je Željko Jović, koji je za 15 minuta u igri ubacio 19 poena, Igor Stojanović dodao je 18  poena, a prvi skakač gostiju bio je organizator igre Karlo Fulgosi s 9 skokova.

- Prvo je kolo, poznajemo se međusobno, ali bilo je nervoze i zamki. Presudilo je naše iskustvo, strpljenje da odvedemo utakmicu u jedan smjer. Ovaj derbi ima poseban naboj, ovo je Poljički derbi, zna se gazda u Poljičkoj Republici, koja ima bitnu ulogu u povijesti - rekao je trener Omiš Čagalj Toursa Ante Nazor.

Standings provided by Sofascore