Ženska košarka
One će braniti boje Hrvatske na U17 Svjetskom prvenstvu

One će braniti boje Hrvatske na U17 Svjetskom prvenstvu

Sretno cure!

Nakon što su prošlog ljeta kadetkinje (U16 generacija) osvojile 5. mjesto na Europskom prvenstvu (a treba napomenuti i da su godinu ranije osvojile i brončanu medalju), ujedno su stekle i plasman na U17 Svjetsko prvenstvo koje se ove godine igra u Meksiku od 13. do 21. srpnja.


Put na Svjetsko prvenstvo ipak nije krenuo glatko. Naime, djevojke su za Irapuato u Meksiku trebale krenuti još 7. srpnja te odigrati i pripremnu utakmicu s Finskom na licu mjesta, no uragan Beryl koji je pogodio SAD imao je drugačije planove. Reprezentacija je trebala preko Houstona poletjeti prema Meksiku, a let je otkazan zbog prirodne nepogode. Tako su izabranice Tatjane Jacović na dugačak put krenule tek danas, no vjerujemo da ih to neće spriječiti u dobrim igrama.

FIBA je U17 Svjetsko prvenstvo najavila člankom o 20 najvećih košarkaških nada na prvenstvu, a među njima su čak dvije hrvatske predstavnice: Lena Bilić i Olivia Vukoša. Sve utakmice moći će se pratiti putem FIBA YouTube kanala. Sretno reprezentaciji!

Tatjana Jacović – trener
Miljan Vorkapić – pomoćni trener
Ivan Bais – pomoćni trener
Lucia Radošević – kondicijski trener
Kristina Zdjelar – fizioterapeut
Vanja Petrović – liječnik
Marko Montana – team manager
Branka Vukičević – vođa puta

Više o ženskoj košarci pročitajte OVDJE!