Time-out
Oni misle ozbiljno: Košarkaški veterani pod glazbenim okriljem Croatia Recordsa

Oni misle ozbiljno: Košarkaški veterani pod glazbenim okriljem Croatia Recordsa

Autor: Branko Tabak Photo: Croatia Records YouTube

Poslušajte i pogledajte spot za pjesmu 'Cvit bez vode'.

Ljubljana, Opatija,, Makarska, Crikvenica samo su neki od gradova u kojima je svoje sportsko-glazbeno umijeće prezentirala simpatična družina s našeg prekrasnog otoka Ugljana, otoka čiju površinu prekrivaju maslinici s idiličnim uvalama i slikovitim ribarskim lučicama.

Veteranima otoka Ugljana, osim košarkaškog znanja, glavni forte je pjevanje , odnosno zabava i druženje, a što je i intencija u veteranskom svijetu košarke.

Gdje god da se pojave, rado su viđeni gosti, te plijene pojavom, kako svojim košarkaškim stasom, tako i svojim pjevačkim glasom. Zbog svega toga postali su pravi otočki brend, te su ih u početku nazivali "Basket klapa s otoka Ugljana".

Zabava je polako prerasla u posao. U izdanju Croatia recordsa objavljen je video za njihovu novu pjesmu. Službno se zovu Basket klapa Ugljan, a pjesma Baket  “Cvit bez vode”  otvorila je Melodije hrvatskog juga u Opuzenu.


Kad je pjevanje u pitanju, "on-line" su 24 sata. Osim košarkaške emocije, imaju i onu pjevačku, gdje svojom interpretacijom znaju "taknit" u dušu, i to posebno ženski dio publike. 

Pjevaju i pjevaju, odnosno "zapivaju" gdje god stignu, a gitara je uvijek uz njih i najbolja "wild-card" pozivnica za dobru atmosferu. Napominju, kako znaju zapjevati i tijekom same utakmice, na time outu, i tako zbuniti, ali i oduševiti protivničke ekipe.

Inače na mnogobrojnim košarkaškim turnirima na kojima sudjeluju, pogotovo su prepoznatljivi u večernjem dijelu turnira, tj . na trećem poluvremenu gdje na zajedničkim druženjima svih aktera turnira, preuzmu mikrofone u svoje ruke i pjesmom zabave sve nazočne.

Za kraj su nam ovi "košarkaški romantičari" naglasili , da se uvijek osjećaju kao pobjednici, bez obzira koji rezultat polučili na sportskom polju, pa im stoga i priliči latinska izreka : "Veni, cantabo, vici = Dođoh,pjevah, pobjedih".