Hrvatska
Oprez i optimizam u Soniku uoči Kup utakmice s Škrljevom

Oprez i optimizam u Soniku uoči Kup utakmice s Škrljevom

Tko će na Final Eight?

Košarkaši Sonik Puntamike u srijedu na domaćem parketu igraju dvoboj osmine-finala Kupa „Krešimir Ćosić“ protiv Škrljeva. Zadrani u susret ulaze u dobrom raspoloženju nakon tri uzastopne pobjede, od kojih posebnu težinu ima ona protiv KK Zadar ostvarena prije tjedan dana u Jazinama.

Igrači Hrvoja Vlašića ove sezone su već jednom odmjerili snage s momcima iz Mavrinaca. Bilo je to u prvom kolu HT Premijer lige kada su parket napustili s visokih plus 31 (62-93) i nagovijestili dobar jesenski ulov. Jasno, ta je pobjeda već davno apsolvirana, te Puntamičani u sutrašnji okršaj ulaze svjesni da ih očekuje težak zadatak.

– To je bilo samo otvaranje sezone. Mi smo stvarno dobro odigrali u tom susretu, ali smo to zaboravili već nekoliko dana poslije. Bio je to jedan netipičan dvoboj. U međuvremenu je Škrljevo osjetno podiglo razinu igre, te nas očekuje potpuno drugačija utakmica – kazao je trener zadarske momčadi.

Nakon sporijeg ulaska u sezonu, Škrljevo je posljednjih tjedana pronašlo formu što su i potvrdili pobjedama na domaćem terenu protiv Alkara i Šibenke. Momčad Damira Rajkovića sve je samo ne bezazlen suparnik, tim više što će u Jazinama tražiti „osvetu“ za poraz na otvaranju hrvatskog prvenstva.

– Pred nama je težak izazov, prije svega u kontaktu i energetskom smislu. Škrljevo je fizički snažna momčad s dosta igrača koji jako dobro trče te ćemo od prve minute morati čvrsto ući u susret. Ne smijemo dopustiti da utakmica ode na veliki broj poena. Moramo odigrati dobru obranu, biti čvrsti u skoku i zatvoriti reket – kazao je trener Vlašić i otkrio odakle prijeti najveća opasnost – Robertson, Barnjak i Gunjina su im vodeći igrači. Trebat ćemo se fokusirati na njih i pokušati ih zaustaviti mislimo li ostvariti pozitivan rezultat.

Sličan stav dijeli i ponajbolji igrač zadarske momčadi Tomislav Cvitković koji sa 17,1 poenom i 5,6 skokova igra veliku ulogu u uspješnoj sezoni Sonika.

– Iako smo imali težak raspored u proteklim danima, idemo utakmicu po utakmicu i spremni dočekujemo dvoboj protiv Škrljeva. U prvom ovosezonskom susretu smo upisali uvjerljivu pobjedu, ali mislim da to nije bila realna slika. Oni su se podigli u posljednjih nekoliko tjedana te nas očekuje težak posao. No, ako se budemo držali dogovora iz svlačionice, trebali bismo uzdignute glave napustiti parket. Posebnu pozornost ćemo trebati obratiti na Robertsona, ali ne smijemo se fokusirati samo na jednog igrača. Škrljevo ima nekolicinu dobrih košarkaša, kako u unutarnjoj tako i u vanjskoj liniji te ćemo svih 40 minuta trebati biti fokusirani – kazao je visoki Zagrepčanin.

Utakmica se igra u srijedu u dvorani Jazine bez prisustva gledatelja, s početkom u 18 sati. Prijenos susreta možete pratiti na valovima radio Zadra.