Hrvatska
Orešković je svoje obavio, na scenu stupa Rimac

Orešković je svoje obavio, na scenu stupa Rimac

Autor: KK Cedevita

Prvi prepreka na putu obrane naslova je Gorica.

U subotu u 18 sati Cedevita će u sklopu 21. kola HT Premijer lige gostovati kod Gorice. S obzirom da je momčad koju je trener Slaven Rimac vodio u Eurokupu i ABA ligi u tim natjecanjima završila sezonu, sada se okreće domaćem prvenstvu.

Cedevita će, dakle, sada u HT Premijer ligi nastupati u najjačem sastavu pod vodstvom trenera Slavena Rimca i njegovog stožera.

"Napravili smo jednu ekipu od 16 igrača i mislim da ćemo tako gurati do kraja sezone pa ćemo vidjeti kakvo je zdravstveno stanje. Imamo jedan luksuz da, ako dođe do nekih ozljeda, imamo neku alternativu. Već sad vidim na treningu da je grupa homogena, tako da su to dobre stvari uoči nastavka hrvatskog prvenstva i borbe za trofeje", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Nakon ispadanja u polufinalu doigravanja ABA lige od Budućnosti VOLI, gdje je Cedevita u odlučujućoj utakmici u Zagrebu imala tricu za produžetak, sigurno da je momčad nekoliko dana bila u šoku.

"S obzirom na proteklih par tjedana, gdje smo igrali polufinale ABA lige, sigurno da će neki motivacijski faktor za nas biti otežavajuća okolnost. Sad se treba prebaciti na hrvatsko prvenstvo. Već smo pričali s igračima i zadnja dva treninga to izgleda puno bolje. Mislim da ćemo biti dobri i da ćemo igrati s energijom, onako kako smo i izgledali veći dio sezone. Određenih problema s ozljedama ima, no mislim da to neće utjecati na to da pružimo stvarno dobru partiju", dodao je Rimac.

Centar Karlo Žganec zna da Gorica nije bezopasna: "Igraju stvarno dobro, pogotovo drugi dio sezone. Imaju puno iskusnih igrača i sigurno da ih moramo ozbiljno shvatiti da ne bi imali problema."

Gorica je ove sezone već igrala protiv najjačeg sastava Cedevite. Ove dvije momčadi susrele su se u polufinalu završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića u Splitu, a Cedevita je u tom susretu slavila 93:63.  

"Mislim da smo u toj utakmici u Kupu ušli kako smo trebali, napravili smo razliku i onda je održavali. No, oni su jedna iskusna momčad. Ako uđeš u njihov ritam, onda sigurno možeš imati problema, tako da moramo od početka ući maksimalno ozbiljno i odigrati najbolje što možemo", izjavio je Žganec.