Hrvatska
Orešković: Protiv Zadra dokazati da nešto vrijedimo

Orešković: Protiv Zadra dokazati da nešto vrijedimo

Autor: KK Cedevita

Derbi HT Premijer lige.

U četvrtak u 20 sati  Cedevita će u Domu sportova u sklopu 20. kola HT Premijer lige ugostiti Zadar. Momčad trenera Dražena Oreškovića pobjedom nad Boscom u subotu prekinula je niz od tri poraza i vratila se na pobjedničke staze, a tu ostati i nakon utakmice sa Zadrom neće joj biti lako jer Zadrani su u nacionalnom prvenstvu drugi na tablici s omjerom 15-4.

"Prije svega, dolazi respektabilan protivnik i ekipa koja konkurira za najviše pozicije u HT Premijer ligi. Motiva nam neće nedostajati. Ono što ćemo probati napraviti je da budemo agresivniji i puno brži nego što oni jesu i probati ćemo ih napadati na nekim pozicijama na kojima mi uvjetno imamo prednost. Moramo ući sa srcem i željom da ih pobijedimo i da sebi i drugima dokažemo da mi ipak nešto vrijedimo", izjavio je trener Orešković.

20-godišnji playmaker Antonio Jordano u HT Premijer ligi u prosjeku bilježi 10.2 poena i 2 asistencije za 26.3 min., a utakmice kao ova protiv Zadra puno mu znače u stjecanju iskustva.

Jordano je svjestan da su Zadrani favoriti i da je važno da Cedevita odigra na maksimumu: "To je abaligaška ekipa. Imaju i par iskusnih igrača, Žorića i Dašića. Trebat ćemo se stvarno potruditi da što bolje odigramo, da ispoštujemo neke zadatke koje si zadajemo ovaj tjedan i nadamo se najboljemu. Prije svega moramo dati sto posto od sebe. Trebamo pokazati veliku želju i odgovornost, zaustaviti njihove visoke igrače i njihov skok u napadu i mislim da onda imamo velike šanse."