Hrvatska
Osiječani zadovoljni s broncom, žale za finalom

Osiječani zadovoljni s broncom, žale za finalom

Utakmica protiv Zadra bila je finale prije finala.

Ekipa KK Vrijednosnica Osijek 2005. godište igrala je  na završnom Final Fouru turniru Basket4kids za Hrvatsku, koji je u nedjelju 25.03.2018. održan u Zagrebu u dvorani u SŠD Dubrava. 

Prema ždrijebu prvo polufinale su odigrali KK Zagreb i KK Stoja iz Pule. Zagrebaši predvođeni Matejom Akrapom su slavili sa 40:32.  

Zadrani su u drugom polufinalu sa 33:24 dakle s +9 pobijedili ekipu Vrijednosnica Osijek. Od samog početka su dominirali i s vrlo dinamičnim napadom i agresivnom obranom nametnuli svoj tempo. Ovaj susret je za mnoge bio finale prije finala, a dojam je da dječaci iz Osijeka nisu prezentirali svoju najbolju košarku, te su od starta zbog kamera ili pritiska roditelja bili u nekakvom sportskom grču.

U utakmici za treće mjesto djeca iz Osijeka su se potpuno opustila,kao da su shvatila da je to samo košarka koju oni jako dobro znaju,  te su upisali  vrlo uvjerljivu pobjedu  protiv Stoje 53:25. Puljani su poveli 4:0 nakon čega   Vrijednosnice Osijek napravile seriju 20:0 i utakmica niti u jednom trenutku nije bila upitna za korist Vrijednosnica Osijek. 

Treće mjesto potpuno zasluženo pripada Vrijednosnicama Osijek čiji su se igračoi s pokalom i medaljama  ponovno vratili kući. Iako su bili blizu finala s igrom u grču, njihova igra iz druge utakmice pokazuje da ćemo taj tim imati prilike vidjeti u dogledno vrijeme u borbi za nove medalje.      

U finalu odlična utakmica, izjednačena većim dijelom te u završnici Zadar kontrolira situaciju i  uspjeh Zadra je apsolutno zaslužen. Konačan rezultat je 41:33 . 

Za KK Vrijednosnice Osijek su igrali;
 

Tin Grujić, Gabrijel Flanjak, Luka Ćurak, Luka Ilić, Jakov Matuzović,Filip Bukvić Buljubašić, David Czersky Hafner, Luka Varga, Filip Milošević Pavičić, Leon Pšihistal, Ivano Polančec i Matej Vila.   Treneri Dubravko blažević i Nedjeljko Matić. 



29060632_2189614274382137_1085605556785506556_o.jpg