Hrvatska
Osijek dao do znanja da želi brz povratak u HT Premijer ligu: Protiv Hermesa je bilo i +56

Osijek dao do znanja da želi brz povratak u HT Premijer ligu: Protiv Hermesa je bilo i +56

Autor: KK Vrijednosnice Osijek Photo: KK Vrijednosnice Osijek

Hermes je nastupio bez četiri igrača iz prve petorke.

Vrijednosnice su u prvom kolu Prve muške lige ostvarile veliku pobjedu protiv Hermesa.

Vrijednosnice su od starta krenule čvrsto, agresivno, poveli su sa 10:0 do poluvremena su povećavali vodstvo te otišli na odmor sa +43 za 69:26. U nastavku su Brokeri nastavili u istom ritmu, krajem treće četvrtine napravili su najveće vodstvo od 56 poena prednosti za 93:37. 

Trener Srđan Helbich dao je priliku svim igračima koji su zasluženo pobijedili sa 104:58

Trener Vrijednosnica - Srđan Helbich: 

Čestitao bi momcima na pobjedi, pristup je bio dobar, odradili smo u velikom djelu ono što smo se dogovorili. Protivnik je došao dosta oslabljen, nisu bili na nivou da pruže jači otpor. 

Trener Hermesa - Zvonimir Mravak:

Čestitam igračima Osijeka na uvjerljivoj pobjedi. I prije utakmice smo znali da su oni apsolutni favoriti u ovoj utakmici. Mi smo došli bez tri igrača iz prvih pet, četvrti je probao danas igrati ali nije mogao, pa je nažalost isto prepustio tu utakmicu. Osijek se od prve sekunde postavio puno čvršće, agresivnije, pogađali su sve šuteve izvana, na poluvremenu su imali preko 50% šuta za 3 jer smo mi to dopustili. Mi idemo dalje, pripremat se za sljedeće kolo. 

KK Vrijednosnice Osijek - KK Hermes Analitica 104:58 (36:14, 33:12, 24:13, 11:19) 

Vrijednosnice: Bratford 13, Vranješ 24, Dmitrović 2, Tomljenović, Tokić 11, Budimir 21, Šiško 5, Bošnjak 8, Perković 5, Sudžum 15, Pavić. 

Hermes: Spaseski, Baburek 14, Grgić 14, Tomasevich, Martinac 3, Ninčević 1, Rukavina 4, Smolić 12, Kordić 2, Jacović 8, Radonić. 

Standings provided by SofaScore