Hrvatska
Osijek dolazi u Zadar na dvije utakmice i po Stipu Šarliju

Osijek dolazi u Zadar na dvije utakmice i po Stipu Šarliju

Autor: Branko Tabak

Kujundžićev nasljednik.

Stipe Šarlija preuzima klupu Vrijednosnica Osijek, vijest je koja se jučer proširila košarkaškim kuloarima. Glas Slavonije objavljuje ovu informaciju s upitnikom, Večernji list kao gotovu stvar.

Šarlija je igračku karijeru započeo u Zadru potom se preselio u Cibonu. Nakon odlaska u igračku mirovinu ostao je u košarci kao trener mlađih uzrasta u Zadru, a u posljednje vrijeme je i član stožera hrvatske kadetske reprezentacije.

U nedjelju u 11. kolu HT Premijer lige Vrijednosnice Osijek gostuju u Jazinama kod Sonik Puntamike, a dan kasnije u osmini finala Kupu Krešimira Ćosića kod zadarskog drugoligaša Diadore. Na ove dvije utakmice momčad će voditi Marko Mandić, dosadašnji pomoćnik Domagoja Kujundžića kojem se klub zahvalio na suradnji, dok bi Stipe Šarlija debi na klupi Brokera i debi kao trener u seniorskoj košarci trebao imati u 12. kolu HT Premijer lige na gostovanju Vrijednosnica kod Hermes Analitice.

Kujundžić je kao trener Osijeka mirno plovio premijerligaškim vodama, u trenutku ostavke imao omjer 4-6 s prilično 'mršavim' rosterom pa je njegov odlazak pravo iznenađenje. Čudi i trenutak smjene s obzirom na tri povezana gostovanja, a iznenađenje je i odabir Šarlije, ponajprije zbog činjenice da je ovo njegov prvi angažman u seniorskoj košarci. 

Dodajmo i kako u ponedjeljak protiv Diadore za Brokere neće nastupiti Antonio Jordano koji je dobio poziv izbornika Veljka Mršića za akciju 'balon Istanbul'.