Hrvatska
Osijek doveo Jordana

Osijek doveo Jordana

Autor: KK Vrijednosnice Osijek Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Srebrni mladi reprezentativac potpisao je ugovor na tri godine.

KK Vrijednosnice Osijek i mladi Reprezentativac Hrvatske Antonio Jordano, potpisali su ugovor na tri godine. 

Antonio je iz Rijeke, rođen je 25.02.1999. godine, visok je 188 cm i igra na poziciji beka. Košarkom se počeo baviti u rodnoj Rijeci u KK Torpedo (koji kasnije postaje KK Kvarner 2010 u kojem je igrao do svoje 15. godine. 

Sa svojim dobrim igrama u mlađim kategorijama postaje zanimljiv vodstvu KK Cedevita, gdje prelazi 2014. godine. Sljedeće godine je izabran među 40 najvećih talenata iz regije za Jordan Brand Classic'kampu u Zagrebu, na kojem se dobrim igrama izborio među 10 najboljih za nastup na Jordan BC kamp u New Yorku (SAD). 

U Cedeviti je igrao za kadetsku i juniorsku ekipu te u A2 ligi za KK Mladost, dok je za seniorsku ekipu tadašnjeg prvaka Hrvatske odigrao tri susreta. Kao igrač Cedevite igrao je zadnju sezonu na posudbi za KK Zabok. 

Igrao je Antonio za gotovo sve mlađe dobne selekcije reprezentacije Hrvatske, 2017. godine u Talinu (Estonija), igrao na Europskom prvenstvu U18, gdje su postali prvaci B divizije. 2018. godine na Europskom prvenstvu u Chemnitzu u Njemačkoj igrao je za U19 selekciju, gdje su naši reprezentativci u finalu izgubili od Izraela i postali viceprvaci Europe. 

Trenutno je sa U20 selekcijom Hrvatske na jakom turniru u Tel Avivu (Izrael), gdje za nekoliko dana počinje Europsko prvenstvo U20. 

- Znam da dolazim u sredinu u kojoj se puno radi i može napredovati, veselim se zajedničkoj suradnji i nadam što boljim rezultatima, izjavio je nakon potpisivanja ugovora Jordano.

Sportski direktor kluba Renato Martinko nije krio zadovoljstvo obavljenim poslom te je najavio nove klupske korake. 

- Potpisali smo darovitog mladog igrača, koji bi se odlično trebao uklopiti u naš mladi tim i sustav rada trenera Domagoja Kujundžića. Blizu smo potpisa još nekoliko talentiranih igrača, kojima bi Vrijednosnice Osijek trebale biti odskočna stepenica u košarkaškom razvoju i karijeri.