Hrvatska
Osijek je dobio tri četvrtine, no pobjeda je ostala u Gorici

Osijek je dobio tri četvrtine, no pobjeda je ostala u Gorici

Autor: Nenad Mudinić Photo: Nenad Mudrinić

Furiozna treća četvrtina Goričana

U 11. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras u Gradskoj sportskoj dvorani ekipe Gorice i Vrijednosnica Osijek, a bodovi su ostali u Gorici. Bikovi su bolje otvorili utakmicu i koševima Kalajžića i Bakovića poveli 4-0. Poslije koša Uljarevića u 5. minuti već je bilo 14:7 i činilo se da se situacija na terenu razvija povoljno za domaće košarkaše. Međutim, Anyarbani pokreće seriju gostiju 9:0, a seriju dovršava Kuany i na semaforu je bilo 14:16. Do kraja četvrtine igralo se koš za koš, a zatvorio ju je Cinac polaganjem za 22:23. 

U drugoj četvrtini Brokeri su zaigrali s još više energije i poslije trice Grušanovića podigli su prednost na +8 (28:36). Kapusta je tada pokrenuo seriju Gorice 8:0 i u 17. minuti stvari su vraćene na početak (36:36). Završnica prvog dijela pripala je gostima koji pogocima Porobića odlaze na veliki odmor s prednošću od 4 poena (40:44). U drugom poluvremenu na teren je istrčala neka druga Gorica i u samo 7 minuta rijetko viđenim blitzkriegom košarkaši Bože Radoša napravili su seriju 26:6 i Gorica je povela 66:50. 

U 33. minuti poslije polaganja Cinca Bikovi su otišli na +20 (78:58) i pobjednik je bio odlučen. Do kraja susreta gosti su malo smanjili razliku, a mladi Sokol polaže za konačnih 82:70. Zaslužena pobjeda goričkih košarkaša koji su opet bili nadskakani (24-32), ali su kolektivnom igrom ubilježili čak 24 asistencije i došli do vrijednih bodova. 

U redovima Gorice večeras je najefikasniji bio Marko Baković s 19 poena i 4 skoka. Mate Kalajžić i Karlo Uljarević postigli su 13 poena, Mate je pridodao 6, a Karlo 4 asistencije. Dino Cinac je uz 10 koševa ubilježio i 7 skokova, a Borna Kapusta ostvario je double-double učinak s 10 poena i isto toliko asistencija. Goste je predvodio Kuany Kunay Ngor sa zaokruženim double-double učinkom od 20 poena i 10 skokova. Makoi Anyarbani pridodao je 12 poena, Sime Lisica 11, a Vito Porobić 10 poena uz 9 asistencija. 

Marko Mandić, trener VROS-a: „Prvo poluvrijeme smo dobro igrali. Kontrolirali smo cijelo poluvrijeme i imali vodstvo. Međutim, u 3. četvrtini je ekipa Gorice igrala puno agresivnije i odlučnije nego mi. Pogodili su otvorene šuteve, a mi smo obrambeno loše odreagirali. Dobili su 3. četvrtinu 23 razlike i to kasnije nismo uspjeli stići. Čestitam ekipi Gorice na pobjedi. Mi idemo dalje trenirati i okrenuti se utakmici protiv Šibenke.” 

Kuany Kunay Ngor: „Dobro smo ušli utakmicu, mogli smo još malo bolje odigrati do poluvremena. U drugom poluvremenu smo trebali biti bolji u obrani. Da bismo pobijedili moramo igrati kao tim, a to nismo radili u drugom dijelu i taj dio igre moramo popraviti.” 

Bože Radoš, trener Gorice: „Prvo poluvrijeme smo ušli laganije. Nismo imali energiju, možda nismo imali ni želju, jednostavno smo premekano ušli u utakmicu. Trebalo nam je cijelo poluvrijeme da se probudimo. Na poluvremenu smo detektirali greške, podigli timsku energiju i koheziju i ta jedna četvrtina koju smo dobili je bila dovoljna. Sigurno da je to i za dalje jedan segment na kojem moramo raditi. Da ne igramo samo onoliko koliko nam treba nego da od početka uđemo u utakmicu 100% kako nam se ne bi dešavale crne rupe u igri.” 

Mate Kalajžić, igrač Gorice: „Čestitam momcima na pobjedi. Loše smo otvorili utakmicu. Poslije smo se malo trgli i digli agresivnost u obrani i odmah pokazali da smo bolji od Osijeka za 20 razlike. Poslije smo opet malo popustili, uveli smo neke mlađe momke i super da smo ovo dobili jer trebala nam je ova pobjeda.” 

Standings provided by SofaScore LiveScore