Hrvatska
Regija
Osijek kao vodilja

Osijek kao vodilja

Uz čvrstu obranu i smirenost u napadu do pobjede.

Nakon uspješnog debija trenera Ante Nazora protiv Vrijednosnica Osijek košarkaši Cibone okreću se nedjeljnom dvoboju protiv bosanskohercegovačkog prvaka Igokee. Obje se momčadi nalaze na omjeru od 3-5 i traže iskupljenje za posljednje poraze u Jadranskoj ligi. Cibona gotovo mjesec dana nije osjetila slast pobjede u regionalnom natjecanju, još od pobjede u Skoplju. Mogu li danas doći do novog gostujućeg trijumfa?

- Radi se o dosta nezgodnoj ekipi i dosta nezgodnom terenu. Oslanjaju se na promjenu ritma u obrani i često znaju stisnuti na defanzivnom dijelu terena te time iznenaditi protivnika. Ono što sam ja vidio u nekoliko utakmica, i kada su igrali kući protiv MZT-a i kad su igrali u gostima protiv Zadra, su određene slabosti koje trebamo iskoristi ako želimo pobijediti. Trebamo biti strpljivi i fokusirani. Ne smijemo uludo gubiti lopte te moramo biti maksimalno fokusirani u obrani. Utakmica, kao i svaka druga, ima određene zamke, ali ako mi budemo koncentrirani i na potrebnoj razini mislim da možemo doći do pobjede – kazao je trener Ante Nazor.

Splićaninu će današnja utakmica biti druga na klupi Vukova nakon solidnog izdanja protiv Osijeka u petak.

- Utakmica s Osijekom dala nam je naslutiti, pogotovo u trećoj četvrtini, kako se trebamo ponašati na terenu te kako trebamo izgledati u obrani i biti strpljivi u napadu.

Amerikanac Cleveland Melvin u prošlom je kolu protiv Zadra odigrao statistički najbolju utakmicu u ABA ligi ubilježivši 18 koševa, osam skokova i tri asistencije za manje od 25 minuta igre te će zasigurno biti jedna od bitnijih uzdanica Cibosa u današnjem dvoboju.

- Pred nama je teška utakmica na gostujućem terenu protiv odlične ekipe Igokee. Pripremili smo se, znamo njihove dobre i loše strane. Moramo se držati dogovora i odigrati najbolje što možemo – smatra Melvin.

Utakmica se igra u sportskoj dvorani Laktaši, s početkom u 17 sati.