Hrvatska
Osijek nije dočekao vizu za Bakumanya, Buljević i službeno u Vrijednosnicama

Osijek nije dočekao vizu za Bakumanya, Buljević i službeno u Vrijednosnicama

Raskid i potpis.

Vrijednosnice Osijek i mladi reprezentativac Hrvatske Lovro Buljević potpisali su ugovor na godinu dana. Lovro je rođen 12.08.1998. godine u Zagrebu, visok je 210cm i igra na poziciji centra. 

Košarku je počeo trenirati u KK Zagreb, a 2011. godine prelazi u Cibonu, gdje ostaje do 2016. godine kada prelazi u Cedevitu. Za ''vitamine'' je u posljednjoj sezoni igrao prosječno 16 minuta te ostvario 5,0 koševa i 3,4 skokova. 

U New Yorku je 2014. godine nastupao na ''Jordan Brand Clasic'' natjecanju, gdje je uvršten među 24 najperspektivnija igrača svijeta '98 godišta, te je sa 12 koševa i 4 skoka bio ponajbolji igrač ekipe ''white team''. 

Nastupao je za sve mlađe dobne selekcije reprezentacije Hrvatske, a nastupao je i na Europskim prvenstvima U16 u Latviji i U18 u Grčkoj i Turskoj. 

- Ovim potpisom smo zatvorili roster za predstojeću sezonu, zadovoljni smo jer smo doveli mladog igrača koji tek treba dokazati svoj veliki potencijal. Nadam se da će mu rad u našem klubu pomoći da košarkaški napreduje te da će uskoro postati stožerni igrač trenera Domagoja Kujundžića. Obzirom da nismo više mogli čekati ishođenje vize za Gracina Bakumanyu, a pripreme su već u ozbiljnoj fazi, sa njim smo raskinuli ugovor.