Hrvatska
Osijek slavio u Škrljevu, ozlijedio se Josip Barnjak

Osijek slavio u Škrljevu, ozlijedio se Josip Barnjak

Autor: Duje Jurić Photo: KK Vrijednosnice Osijek

Dvije lođe vijesti za navijače Zelenih

Susret ekipa koje se bore za plasman u Ligu za prvaka pripao je Vrijednosnicama Osijek koji su pobijedili Adria Oil Škrljevo 92:83 i tako Zelenima uzvratili za jesenski poraz u Osijeku 88:75. 

Bio je to susret 14. kola HT Premijer lige koji je praktički odlučen četrdeset i pet sekundi prije kraja prve četvrtine kada se povrijedio kapetan Zelenih Josip Barnjak što je uzrokovalo da su gosti preuzeli inicijativu. Ovim porazom nastavljen je hod po mukama za Škrljevo, koji nikako ne može sastaviti dvije domaće pobjede u nizu.

Gosti iz grada sa Drave bolje otvaranju utakmicu te nakon dvije minute imaju prednost 6:0. Đorđe Toplović dvojkom i sa dva slobodna bacanja, te Vito Porobić sa dva pogođena bacanja dovode Vrijednosnice Osijek do prednosti. Adria Oil Škrljevo  uzvraća serijom 6:0 sa četiri koša Nika Slavice i dva Ivana Vrgoča. Do isteka prvih deset minuta gledatelji u dvorani na Mavrincima vidjeli su još dva izjednačenja, ali i prednost gostiju na malom odmoru 26:20. U prvoj četvrtini centar gostiju Topolović zabio je devet koševa, dok je sa druge strane najbolji kod domaćina Slavica zabio jedan više 10. Četrdeset i pet sekundi prije kraja četvrtine povrijedio se kapetan Zelenih Josip Barnjak što je uzrokovalo da su gosti preuzeli inicijativu.

Druga četvrtina u znaku je stalnih izmjena vodstva. Domaćin je najviše imao tri razlike u 16' 36:33 nakon što je poentirao Slavica. Prvo poluvrijeme pripalo je Vrijednosnicama Osijek koji nakon isteka dvadesete minute košem Porobića sa sirenom imaju šest razlike 44:38. Tijekom prvih dvadeset minuta viđena je borba između Slavice i Topolovića, tko će zabiti više koševa. Slavica se zaustavio na 23, a Topolović na 17.

Početak treće četvrtine u znaku je gostiju, koji serijom 14:5 u 25' dolaze na plus petnaest  43:58. Domaćin je uspio doći na minus osam 56:64 u 29', ali da gosti sa dvoznamenkastom razlikom odu na mini odmor pobrinuo se Šime Loure Lisica koji sa sirenom na isteku napada pogađa tricu i pritom biva zaustavljen od Tonija Jelenkovića, pa nakon što pogađa dodatno slobodno bacanje gosti na isteku tridesete minute imaju plus trinaest 57:70.

Posljednjih deset minuta domaćin je pokušavao preokrenuti rezultat, ali nije uspio. Najbliže je bio u 37' pri rezultatu 76:82, kada je Slavica ima šut za minus četiri, ali se lopta zaustavila na obruču. Do kraja Osječani na krilima Anyibarnay Makoia održavaju prednost za konačnu pobjedu. Najučinkovitiji na utakmici bio je Slavica sa 34 postignuta koša. Uz njega kod Adria Oil Škrljeva Jelkenković je postigao 27. Najučinkovitiji kod Vrijednosnica Osijek bio je Topolović sa 23 postignuta koša, dok su Makoi i Lisica zabili po 18.

Standings provided by SofaScore LiveScore