Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Osječani se pognutih glava vraćaju iz Češke

Osječani se pognutih glava vraćaju iz Češke

Autor: Paulo Sarić

Hrvatski se sastav u susretu držao 26 minuta, no onda je domaćin napravio seriju 11-0 kojom je prelomio susret.

Košarkaši Vrijednosnica Osijek upisali su drugi uzastopni poraz u Alpe-Adria Cupu. Bolje od momčadi Vladimira Krstića bilo je češko Brno rezultatom 73-53. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, ključna je bila treća četvrtina koju su domaćini dobili s 15 koševa razlike i sagradili prednost koju nisu ispuštali do kraja susreta.

Utakmica je započela čvrstim obranama od strane obje momčadi. Domaćini su poveli s 5-0, no hrvatski se sastav ubrzo vratio u utakmicu te je polaganjem Vrkića u 12. minuti došao do izjednačenja (14-14). Markulin je tricom nekoliko napada kasnije odveo Vrijednosnice na četiri poena prednosti (19-23), no to je bilo posljednje vodstvo Krstićeve momčadi veće od jednog posjeda. Domaćin je u nastavku proigrao i pronašao lijeka za dobru obranu Slavonaca, pritom zadržavši agresivnost u obrani. Krstićev se sastav držao u susretu sve do 26. minute kada je – stao. Brno je dodatno podignulo intenzitet obrane, do kraja treće četvrtine nije primilo niti koša zahvaljujući čemu je napravilo seriju 11-0 kojom su otišli na dvoznamenkastu prednost i prelomili susret. U posljednjih se deset minuta ušlo s 53-38 za Čehe koji su mirno priveli dvoboj kraju. Jan Tomanec je tricom u 31.minuti odveo svoju momčad na plus 20 (58-38) i zapečatio pitanje pobjednika.

Najefikasniji u domaćim redovima bio je kapetan Jan Tomanec sa 16 koševa i sedam skokova, a istaknuo se i naš Mladen Primorac s 15 poena, osam skokova i sedam asistencija. Bolji od ostalih u redovima Osijeka bio je par stranaca Venkatesha Jois i Jimmie Taylor s po 14 koševa.