Hrvatska
Osječani za doigravanje, Zadrani prema rekordu

Osječani za doigravanje, Zadrani prema rekordu

Autor: Paulo Sarić

Ozbiljnost Slavonaca pokazuje i činjenica da su na gostovanje došli dan ranije.

Zadrani su pobjedom u sjevernodalmatinskom derbiju protiv GKK Šibenik u subotu došli do 20. ovosezonske pobjede u HT Premijer ligi, 20. uzastopne. Priliku da naprave korak više i dodatno se približe svom rekordu iz davne 1975. godine kada su prvenstvo Jugoslavije završili s omjerom 25-1 i 25 uzastopnih pobjeda imat će već u srijedu kada će odmjeriti snage protiv Vrijednosnica Osijek.

- Utakmicu s Osijekom želimo iskoristiti prije svega da bismo popravljali neke stvari koje su se pokazali manje dobrima u proteklom razdoblju, pa tako i protiv Šibenika. To su pritisak na lopti i agresivnost. Jedan od glavnih ciljeva bit će nam da pokušamo dobiti taj segment kroz utakmicu i popraviti ga pred doigravanje – započeo je srebrni olimpijac iz Barcelone 1992. godine Aramis Naglić.

Slavonci se trenutno nalaze na osmoj poziciji sa sedam pobjeda i 17 poraza te se nalaze u žestokoj borbi za doigravanje, pa ne treba sumnjati da u Zadar neće doći s bijelom zastavom.

- Osijek je momčad koja igra dosta strpljivo, dosta organizirano i na mali broj poena. Pokušat ćemo ubrzati igru zahvaljujući obrani koju sam već spomenuo i odigrati utakmicu sa što više kontranapada – dodao je Naglić.

Iako su gosti u Zadar došli dan prije utakmice, ne gaje iluzije o sutrašnjem susretu.

- Zadar je, jasno, favorit, a mi smo se došli boriti, odigrati poštenu utakmicu i namučiti domaćina te ga pokušati iznenaditi ako nam se ukaže prilika – rekao je gostujući trener Vladimir Krstić koji se 24 sata prije početka susreta sa svojim igračima pojavio u Višnjiku - već u subotu imamo utakmicu s Alkarom i ako putujemo isti dan ubilo bi nas.... U jednom bismo danu prešli tisuću kilometara. Ovako prenoćimo, odradimo trening i zadržimo normalan ritam pred nastavak sezone.

Taman se u tim trenucima pred dvoranom pojavio domaći strateg koji je pokušao podbosti i umjesto svog kolege dati izjavu govoreći kako su Osječani došli po pobjedu kojom bi potvrdili osmo mjesto i doigravanje, no strateg Slavonaca se nije dao smesti te je kratko prokomentirao i dvoboj sa Sinjanima koji ga očekuje za vikend.

- Uvijek prvo gledamo sebe. Idemo utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo što će biti – zaključio je Krstić.

Utakmica se igra sutra, s početkom u 19 sati, u Krešinom domu.