Hrvatska
Oslabljena Cibona slavila u derbiju kadetske lige

Oslabljena Cibona slavila u derbiju kadetske lige

Autor: Paulo Sarić

Zadrani pali u posljednjoj četvrtini.

Kadeti KK Cibona u 13. su kolu Jedinstvene kadetske lige svladali vršnjake iz Zadra rezultatom 89-73. Zagrepčani su u drugoj dionici preuzeli rezultatsku inicijativu, no gosti su se vratili u igru zahvaljujući vrlo dobroj trećoj četvrtini da bi pali u posljednjih deset minuta i sa šest pobjeda ostali na četvrtom mjestu na tablici.

'Vukovi' su u susret krenuli bez svog najboljeg igrača Roka Prkačina, koji je u prvom dvoboju ovih suparnika utrpao 27 koševa uz 11 skokova i sedam asistencija, i preciznog šutera Roka Škarice što su Zadrani iskoristili te su se dobro držali na samom otvaranju. Edis Korman je polaganjem u 12. minuti primakao svoju momčad na samo dva poena zaostatka (23-21), no onda je krenula serija domaćina 13-2 kojom je momčad Ante Samca otišla na prvu dvoznamenkastu prednost. Primoralo je to gostujućeg stratega Marka Selina na minutu odmora koja je galvanizirala Dalmatince pa se do velikog odmora igralo koš na koš da bi se u svlačionice otišlo s 48-36 za Cibonu.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

U nastavku druga priča. Iako je Leo Menalo u prvom napadu treće četvrtine položio za do tad najvećih 14 razlike, Zadrani su odgovorili serijom 2-11 i prišli na pet koševa zaostatka (52-47). Nastavili su gosti s dobrom igrom pa su tricom Gabrijela Majice sredinom 27. minute došli i do vodstva (57-59). Ipak, odbili su Cibosi nalet dalmatinskog sastava te se u odlučujućih deset minuta ušli s minimalnom prednošću (64-63) koja je garantirala otvorenu završnicu.

Zadar je unutar posjeda zaostatka zadnji put bio u 33. minuti nakon trice Luke Smoljana za 72-71 nakon čega je jednostavno - stao. Gosti su u posljednjih šest minuta ubacili samo dva poena, precizan je bio Majica, pa su mladi 'Vukovi' na krilima trojca Menalo-Paponja-Rašić utakmicu zaključili serijom 17-2 i došli do 11. pobjede u HT Premijer ligi.

Domaćine je do novog trijumfa vodio Hrvoje Majcunić s 23 koša, a poen manje dodao je Lukša Buljević koji je uhvatio i sedam skokova pa gostima nije pomogao ni raspoloženi Korman s 14 koševa i čak 11 uhvaćenih lopti, od čega čak šest u napadu.

Zagrepčani se nakon 13 kola nalaze na čelu tablice s omjerom 11-2, dok su Zadrani četvrti sa šest pobjeda i sedam poraza.