Europa i Svijet
Oslabljena Francuska na Eurobasketu

Oslabljena Francuska na Eurobasketu

Bez Batuma, Goberta i Parkera.

Francuski izbornik Vincent Collet objavio je popis 18 igrača na koje računa za pripreme za Europsko prvenstvo koje će se za dva mjeseca održati u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj. Na listi prepunoj poznatih imena nalazi se pet igrača iz NBA lige uključujući i veterana Borisa Diawa koji se unatoč godinama odazvao izbornikovom pozivu. Uz njega, vjerojatno najpoznatije ime jest ono suigrača našeg Maria Hezonje iz Orlanda - Evana Fourniera.

Francuska će, kao i brojne druge reprezentacije, biti oslabljena ozljedama i otkazima, a među mnoštvom onih koji se iz raznih razloga neće pojaviti na pripremama koje počinju 29.srpnja odskaču imena Tonyja Parkera, Rudyja Goberta i Nicolasa Batuma, a na popisu nema niti mladoga Franka Ntilikine odabranog osmim pickom na nedavnom draftu od strane New York Knicksa.

Tijekom priprema koje će trajati nešto više od mjesec dana francuska će reprezentacija odigrati najmanje osam pripremnih utakmica, a jedna od njih će biti i protiv Hrvatske 8. kolovoza u Orléansu.

Francuska se nalazi u skupini A koja će se igrati u Helsinkiju zajedno s domaćinom, Grčkom, Islandom, Poljskom i Slovenijom.

POPIS IGRAČA: Antoine Diot, Thomas Heurtel, Leo Westermann, Nando De Colo, Evan Fournier, Fabien Causeur, Edwin Jackson, Rodrigue Beaubois, Billy Outtara, Timothee Luwawu-Cabarrot, Boris Diaw, Kim Tillie, Livio Jean-Charles, Louis Labeyrie, Joffrey Lauvergne, Moustapha Fall, Vincent Poirier.