Hrvatska
Oslabljeni David protiv Golijata

Oslabljeni David protiv Golijata

Cilj je napredak u odnosu na igru prikazanu na otvaranju prvenstva.

Danas je na rasporedu posljednji susret trećeg kola HT Premijer lige. U Zagrebu se susreću hrvatski prvak Cedevita i novopečeni prvoligaš Ribola Kaštela. Susret je to momčadi s dijametralno suprotnim ciljevima. Dok Zagrepčani ne pristaju ni na što manje od dvostruke krune, Dalmatincima je želja ostanak u elitnom razredu hrvatske košarke. Stoga s realnim ambicijama idu u glavni grad.

- Igramo protiv najbolje i najkvalitetnije momčadi u ligi, ali to nas neće obeshrabriti. Idemo u Zagreb u dobrom raspoloženju odigrati jednu borbenu utakmicu, najbolje i najkvalitetnije što trenutno možemo – izjavio je u najavi susreta košarkaš Kaštelana Dino Šipić.

Ribola Kaštela do sada je odigrala samo jednu utakmicu u Premijer ligi, u prvom kolu kada su poraženi na gostovanju kod Alkara rezultatom 85-62. Na sinjskoj su premijeri pokazali nekoliko slabih točaka, no u međuvremenu su imali pola mjeseca da rade na njima, pa se trener nada boljem izdanju.

- Očekujem da ćemo pokazati napredak u igri u odnosu na utakmicu u Sinju, s obzirom da smo u zadnja dva tjedna dosta vremena radili na tome. Svjesni smo da idemo u goste državnom prvaku i da nam neće biti lako, ali ćemo nastojati ostaviti što bolji dojam. Na put odlazimo bez Josipa Matića koji liječi povredu ramena – kazao je Luka Žitko, trener dalmatinskog sastava.

Utakmica započinje u 19 sati.