Hrvatska
Oslabljeni Splićani traže prvu pobjedu u Premijer ligi

Oslabljeni Splićani traže prvu pobjedu u Premijer ligi

Autor: KK Split/P.S.

Susret se igra na Gripama s početkom u 18 sati.

Košarkaški klub Split u trećem kolu HT Premijer lige traži svoju prvu ovosezonsku pobjedu u domaćem natjecanju. Podsjetimo, košarkaši trostrukog prvaka Europe bili su slobodni u prvom kolu, da bi potom izgubili na gostovanju pod Tornjem od Cibone rezultatom 86-67. Danas na Gripe dolazi Hermes Analitica koja je u prošlom kolu svladala Jazine te se s omjerom od jedne pobjede i jednog poraza nalazi na 10. mjestu elitnog razreda hrvatske košarke.

- To je ekipa koja je zadržala prošlosezonske konture i nije nimalo bezazlena, što su pokazali u prva dva kola. Imaju dosta iskustva, nekolicina igrača je dugo na hrvatskim terenima i znaju igrati košarku. Opasni su ako ih se ne shvati ozbiljno. Što se nas tiče, cilj se zna, a to je pobjeda. Želimo igrati u jakom tempu i s dobrom obranom. Mi smo u fazi da tek gradimo svoju igru, dvije posljednje utakmice pokazale su da imamo puno segmenata na kojima moramo raditi - kazao je Splitov trener Ivica Skelin.

Splitu današnja utakmica dolazi nakon dva gostujuća poraza, protiv Cibone u hrvatskoj i Rogaške u regionalnoj ligi.

- Utakmica u Sloveniji je bila čudna. U prvom su poluvremenu održavali prednosti na račun ofenzivnog skoka, a u drugom smo im davali lopte u ruke i kažnjavali su nas kontranapadima. Cibona je priča za sebe. To je odlična ekipa koja je, zajedno s Cedevitom i Zadrom, iznad svih nas ostalih. Znali smo da će u Drugoj ABA ligi biti teško pobjeđivati u gostima, ali iz takvih će utakmica naši mladi igrači izvlačiti korist – smatra Skelin.

Domaćin u današnji susret ulazi oslabljen neigranjem kapetana Matea Kedže koji će s parketa izbivati neko vrijeme.

- Ima problema s listom te će jedno vrijeme biti izvan stroja. Vidjet ćemo kako će oporavak ići. To nam je veliki hendikep, posebno kada se igraju dvije utakmice tjedno. Ozljeda u ovakvom ritmu odmah znači preskakanje dosta utakmica. Naša tijela se moraju naviknuti na igranje dvaput tjedno. Nema vremena za odmor. No, ako hoćemo biti profesionalan klub ovo je normalan iskorak - zaključio je stručnjak na klupi žutih.