Hrvatska
Regija
Oslabljeni Zadar poražen od Crvene zvezde 15 razlike

Oslabljeni Zadar poražen od Crvene zvezde 15 razlike

Autor: Branko Tabak

Povratak na parket.

Košarkaši Zadra su u 13. kolo ABA lige poraženi u Beogradu od Crvene zvezde 81-66. Bila je ovo prva utakmica Zadrana nakon izlaska iz samoizolacije u kojoj su nastupili bez dva startera na vanjskim pozicijama Dominika Mavre i Justina Cartera.

Zadar se držao unutar deset poena zaostatka do same završnice prvog poluvremena kada Beograđani s tri povezane trice bježe na 15 +14 (42-28).

Ostatak utakmice igralo se ravnopravno. Crvena zvezda je išla do +20, Zadar se spuštao na zaostatak od 12 poena, no ozbiljnije nije uspio priprijetiti.

Aleksandar Bursać je postigao 15 poena, no skakački doprinos bio mu je minimalan (1). Martin Junaković je uz 13 poena imao i 4 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti. Razumljivo, jer je teret organizacije igre bio u njegovim rukama. Kodi Justice je uz 12 poena imao 4 asistencije, dok je Chinanu Onuaku ostvario double-double učinak (11 poena, 12 skokova). 

Kako je uoči utakmice rekao Ivan Perinčić koji je kao pomoćni trener u odsustvu Veljka Mršića vodio momčad, bila je ovo najlakša utakmica za igranje Zadranima jer pritisak nije postojao.

Bila je ovo utakmica i s jednim povijesnim događajem. Zbog bolesti je utakmicu propustio Dominik Mavra, a kapetan momčadi je bio Duje Brala. Točno danas ima 17 godina i 3 mjeseca i kao takav je najmlađi kapetan Zadra ikada. 

Ono što slijedi je serija utakmica u tri natjecanja u vrlo zgusnutom rasporedu natjecanja. Već u utorak 5. siječnja kada u dvoranu Krešimira Ćosića u okviru 16. kola HT Premijer lige stižu Vrijednosnice Osijek.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore