Hrvatska
Oslabljeni Zadrani u lovu na potvrdu prvog mjesta. Jusup: „Moramo biti spremni na sve!“

Oslabljeni Zadrani u lovu na potvrdu prvog mjesta. Jusup: „Moramo biti spremni na sve!“

Autor: Paulo Sarić

Bez Junakovića i Ivanova protiv Gorice.

Dva kola prije kraja drugog od tri kruga natjecanja u HT Premijer ligi, košarkaši Zadra nalaze se na čelu ljestvice s dvije pobjede više od prvog pratitelja Cibone. Igrači Danijela Jusupa pobjedom u Velikoj Gorici i službeno bi potvrdili prvu poziciju uoči posljednjeg dijela ligaškog natjecanja koja kao nagradu donosi jednu utakmicu više na domaćem parketu, odnosno priliku da ugoste „Cibose“ s kojima pod pekom Višnjika imaju puno ugodnija iskustva nego u Draženovom domu.

No, izazov je sve samo ne lagan. Momčad Josipa Sesara jako dobro brodi premijerligaškim vodama te se trenutno nalazi na diobi trećeg mjesta sa Splitom.

Gorica je tradicionalno nezgodan protivnik Zadru. I doma smo s njima imali problema. Doduše, tada nam nisu igrala dvojica-trojica igrača, međutim utakmica je bila otvorena do samoga kraja i pobjeda je mogla otići na obje strane – izjavio je u najavi večerašnjeg dvoboja trener Zadra Danijel Jusup koji ponovno na raspolaganju neće imati čitavu momčad – tamo idemo nešto oslabljeni, bez Junakovića i Ivanova, no napravili smo pripremu i mislim da ćemo biti spremni.

Dok se o ozljedi kapetana Ivanova manje-više sve zna, Martin Junaković je iznenađujuće propustio subotnji susret ABA lige u kojem je njegova momčad nakon preokreta došla do pobjede nad FMP-om i na životu ostavila nadu da će i sljedeće sezone nastupati među regionalnom elitom.

Osjetio je bol u stopalu. Je li Ahilova, je li neka povreda od ranije koju je držao pod kontrolom… Stopalo mu je nateklo i mora mirovati da se to smiri, kako bi mogao nastaviti s trenažnim procesom – otkrio je 58-godišnji stručnjak.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

„Bikovi“ su u nekoliko navrata tijekom sezone pokazali da itekako mogu ubosti, što su prošli četvrtak na svojoj koži najbolje osjetili igrači Cibone koji su ispustili 13 poena prednosti koliko su imali sredinom druge dionice i na koncu upisali četvrti poraz u hrvatskom prvenstvu.

Oni su momčad koja je i u Zadru prijetila. Imaju kvalitetu i sigurno mogu iznenaditi, što smo vidjeli i protiv Cibone. Moramo biti spremni na sve – pozvao je na oprez zadarski strateg.

Opuštanja ne smije biti, no s motivacijom Zadrani ove sezone nisu imali problema.

 Momčad do sada nije kalkulirala i uvijek smo u utakmice ulazili sa sto posto. Koliko smo dobro igrali, to je druga stvar, ali igrači su u susret uvijek ulazili spremni – za kraj je poručio Jusup.

Utakmica se igra u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica s počekom u 18 sati.