Regija
Ostaci ostataka nekada slavne reprezentacije

Ostaci ostataka nekada slavne reprezentacije

Autor: Paulo Sarić

Poznato svih 12 reprezentativaca Srbije za EuroBasket

Kada pojedina momčad ostane bez svojih ponajboljih igrača u pravilu se kaže da je desetkovana. No, ta riječ ni približno ne opisuje što se dogodilo našim istočnim susjedima uoči nadolazećeg Europskog prvenstva koje za dva dana počinje u Turskoj.

Nakon što su već ranije nastup otkazali ili zbog ozljeda otpali Nikola Jokić, Stefan Marković, Nemanja Bjelica, Marko Simonović, Miroslav Raduljica i Miloš Teodosić među dvanaest putnika koje će izbornik Aleksandar Đorđević povesti na EuroBasket nema ni Nemanje Nedovića niti Nikole Kalinića. Dok se izostanak potonjega, kako smo već pisali, očekivao, smatralo se da će se Nedović oporaviti od ozljede ramena koja ga je mučila čitavo pripremno razdoblje i da će biti u stanju pomoći svojoj momčadi na nadolazećoj europskoj smotri. No, nije se na vrijeme oporavio te je srbijanski izbornik odlučio povesti samo u potpunosti spremne igrače u Tursku. Iako Srbija ima veliku širinu kadra, čak osam izostanaka bi ostavilo utjecaja i na reprezentaciju SAD-a, a kamoli ne na Srbiju.

Ipak, ambicije se ne mijenjaju i cilj ostaje medalja. Zahvaljujući nevjerojatnoj širini igračkog kadra nade nisu neosnovane. Srbija se nalazi u skupini D koja se u nastavku natjecanja križa s grupom u kojoj se nalazi Hrvatska zajedno s domaćinima Turskom, Belgijom, Latvijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

POPIS SRBIJANSKE REPREZENTACIJE ZA EUROBASKET:

Stefan Jović

Vasilije Micić

Bogdano Bogdanović

Marko Gudurić

Branko Lazić

Dragan Milosavljević

Vladimir Lučić

Stefan Birčević

Milan Mačvan

Vladimir Štimac

Ognjen Kuzmić

Boban Marjanović.