Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Osvajač dvostruke krune s Mravima potpisao za Galatasaray

Osvajač dvostruke krune s Mravima potpisao za Galatasaray

Autor: Paulo Sarić

Bosanskohercegovačkom će reprezentativcu turski klub biti 11. angažman u profesionalnoj karijeri.

Nekadašnji igrač KK Zagreb i jedan od najboljih stranaca koji su nosili dres novozagrebačkog kluba Alex Renfroe potpisao je jednogodišnji ugovor s Galatasarayom, potvrđeno je na službenim stranicama istanbulskog kluba.

Renfroe je sveučilišnu karijeru odradio na Trevecca Nazareneu i Belmontu, a nakon što nije odabran na NBA draftu 2009. godine zaputio se prema Europi. Prvi je angažman imao u Latviji gdje je godinu dana nosio dres VEF Rige da bi naredne godine preselio u Zagreb. U Trnskom je bio dio izuzetno jake momčad zajedno s Lukom Žorićem, Krunoslavom Simonom, Damirom Mulaomerovićem, Mariom Kasunom, Damirom Rančićem i inima te je tijekom svog jednogodišnjeg boravka u glavnom gradu Hrvatske osvojio dvostruku krunu. Tijekom trofejne sezone prosječno je doprinosio s 10.1 košem, 4.3 skoka i 3.6 asistencija u prosjeku.

Na iznenađenje mnogih karijeru je nastavio u talijanskoj drugoj ligi, no već je naredne sezone preselio u ACB ligu. Preko Brose Bamberga, Jeniseja i Baskonije došao je berlinske ALBA-e s kojom je prvi puta zaigrao u Euroligi. Sljedeću sezonu i pol je proveo u Bavarskoj u dresu Bayerna iz Münchena, da bi početkom prošle sezone preselio u Barcelonu kao pojačanje ozljedama izmučenoj momčadi. Lani je u dresu katalonskog giganta prosječno zabijao 5.1 koš, uz približno dva skoka i dvije asistencije u prosjeku.

Iskusni razigravač koji već neko vrijeme nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u novom će klubu igrati zajedno s bivšim igračem Cedevite Scottyjem Hopsonom.