Regija
Otkrili smo gdje je Luka Božić

Otkrili smo gdje je Luka Božić

Autor: Teo Cilar

Potpisao za Eurocup momčad.

Nakon što je prošlu sezonu završio u dresu Zadra, zagubio se gotovo svaki trag za Lukom Božićem. Nestao je s radara, s društvenih mreža... 


Iz košarkaških krugova smo saznali da je bio doma u Bjelovaru gdje je marljivo trenirao i čekao pravu ponudu. Iako se spominjalo da bi mogao produžiti ugovor sa Zadrom, a nakon toga da je moguće pojačanje Cibone, niti jedna od tih dviju opcija nije se ostvarila, ali Luka će svejedno obući plavo-bijeli dres! 

Novi klub našeg košarkaša je ABA ligaš i Eurocup momčad Budućnost VOLI iz Podgorice.

Nije tajna kako su u Budućnosti bili vrlo nezadovoljni igrama američkog pojačanja Scotta Wooda koji prema riječima trenera Slobodana Subotića nije pokazao ama baš ništa od samih pripremnih utakmica pa sve do početka sezone u Superkupu ABA lige, zato i ne čudi angažiranje Božića.

Potpis Božića za Budućnost potvrdio je za tamošnje Dnevne novine trener Subotić sms porukom prilikom povratka momčadi iz Malage gdje su u prvom kolu Eurocupa upisali poraz od Unicaje. 

Božić može pokrivati više pozicija, a u Zadru je igrao od pozicije razigravača pa sve do krilnog centra, a trener Subotić planira ga koristiti na pozicijama krila i krilnog centra. Prošle je sezone u ABA ligi bio na prosjeku od 13.9 poena i 7.2 skoka. Dolazak Božića u Podgoricu očekuje se danas tijekom dana, a debitirati bi mogao protiv svojeg bivšeg kluba već u nedjelju kada Budućnost u prvom kolu ABA lige dočekuje Zadar.