Hrvatska
Otkuda odjednom šutnja u KK Zadar?

Otkuda odjednom šutnja u KK Zadar?

Autor: B.T.

Klub unatoč ozbiljnim prozivkama danima ne komunicira s navijačima putem komunikacijskih platformi.

KK Zadar se već nekoliko dana ne oglašava putem svojih društvenim mreža i ostalih komunikacijskih platformi. Zadnja službena objava je priopćenje direktora kluba Željka Žilavca u kojem je dan nakon prestanka mandata sportskog direktora Branimira Longina pojasnio kako će klub i dalje funkcionirati po starom, preciznije da će Longin biti na raspolaganju klubu i novom treneru Veljku Mršiću. Bilo je to 1. srpnja.

U međuvremenu se izrodio 'slučaj Ive Ivanov', Bivši kapetan Zadra, kojemu je istekao ugovor, je nakon pronalaska novog kluba ukazao kako Zadar ima krizu upravljanja. Prema njegovim riječima postojala je mogućnost nastavka suradnje sa Zadrom, no sportski direktor mu je, tvrdi Ivanov, rekao da mora vidjeti što će reći trener, a trener da čeka odluku sportskog direktora.

Dani su prolazili, a iz KK Zadar nisu našli potrebu za komentarom Ivinih riječi. Nazvali smo glasnogovonika kluba Ivana Ištuka pomislivši da je mjera samoizolacije koja mu je zbog kontakta sa zaraženim tenisačima izrečena od strane epidemiologa razlog šutnje.

No, istina je da se KK Zadar i ovdje našao u 'krizi djelovanja' i to vrlo nezgodnom trenutku.

Naime, i Ištuku je istekao ugovor, a klub se opet našao na propuhu. Jesu li svemu kumovali dani vikenda i to još izbornog možemo samo pretpostavljati. 

Hoće li Ištuk nastaviti posao direktora marketinga i odnosa s javnošću ili klub ima novo rješenja u ovom trenutku je najmanje važno. Ono što se mora učiniti je da klub profunkcionira na svim razinama i da se zakrpaju rupe nastale kalendarskim rokovima. 

Nije zgoreg podsjetiti da u rujnu istječe mandat i direktoru Željku Žilavcu.