Hrvatska
'Otpisani' Hermes pobijedio Vrijednosnice

'Otpisani' Hermes pobijedio Vrijednosnice

Osijek zadaje glavobolje Zadru i Gorici, a nakon Furnira poražen i od Hermesa.

U zaostalom susretu 12.kola HT Premijer lige Hermes Analitica je u KC Dražen Petrović slavila protiv Vrijednosnica Osijek 81:75 te borbu za ostanak u ligi učinila izuzetno zanimljivom. Tri četvrtine su igrali dobro Analitičari, a nakon što su na poluvremenu imali +9 (37:28) rezultatsko porinuće doživjeli su u trećoj četvrtini u kojoj su Osječani napravili veliki preokret i stigli do + 11 (58:47). Ipak u završnici tog perioda igre Luka Cvitanović, Kristijan Šutalo i Franko Kalpić vratili su neizvjesnost utakmici (56:58).

Gosti su posljednji puta poveli početkom posljednje četvrtine (64:62) kada je Ivan Mileković tricom započeo seriju Hermesa 8:0 za 70:64. Sjajnu utakmicu odigrao je Cvitanović koji je na nešto manje na četiri minute prije kraja ubacio tricu za 75:68 i kada se činilo da će momčad Zvonimira Mravka do sigurniih bodova posljednji udar izvele su Vrijednosnice Osijek koje su nakon trice Vite Porobića na 90 sekundi prije kraja izjednačile (75:75). Tada ključni koš uz dodatno bacanje zabija Šutalo, a kada je Porobić promašio tricu bilo je jasno da će bodovi ostati u Zagrebu.

Cvitanović (16) i Mileković (15p, 6sk) su predvodili domaćine koji su imali šest dvoznamenkastih strijelaca. Ivan Svoboda je ubacio 13, Kalpić 12 uz 13 skokova i 7 asistencija. Dario Gazić je ubacio 12, a Šutalo je dodao 10 uz 14 skokova. Kod Osječana koji su igrali bez Marcusa Clarencea izdvojili su se Nino Čelebić (19), Porobić (17p, 8sk) i Pavao Paić (16p, 8 sk).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore