Europa i Svijet
Ovaj momak se igra u NBA ligi! Victor Wembanyama!!!

Ovaj momak se igra u NBA ligi! Victor Wembanyama!!!

Autor: Vlado Radičević tportal Photo: fiba.basketball

Postavio je novi NBA rekord.

Od dana kad je Victor Wembanyama, 224 centimetra visoki Francuz, kao prvi izabran na NBA draftu od strane San Antonio Spursa bilo je jasno da počinje nova era, piše tportal

Od prve utakmice Wemby, kako ga zovu, radi čuda na NBA terenima oduševljava svojim nastupima i ruši rekorde.

Tako je u pobjedi San Antonio Spursa nad Oklahoma City Thunderima 132:118 čudesni Wembanyama (28 koševa, 12 skokova, 7 asistencija, 5 blokada, trice 5–7!) postao prvi igrač u NBA povijesti s utakmicom u kojoj je neki igrač upisao 25+ koševa, 10+ skokova, 5+ asistencija, 5+ blokada i uz sve to pet ubačenih trica.

Za većinu NBA centara All-Star kalibra nije problem upisati spomenuti broj koševa, skokova, asistencija i blokada, ali da centar uz sve to ubaci pet trica - još nikada u povijesti nije viđeno. A sve je to uspio protiv 216 cm visokog Cheta Holmgrena, jedinog pravog konkurenta za nagradi Rookie godine (novajlija). Time je ovaj rekord još veći!

No, Wembyju je ipak najvažnije da je njegova momčad pobijedila, a on je u ključnim trenucima pogodio nekoliko teških šuteva i odigrao sjajno u obrani. Rekordima se ne zamara…

Mladi 20-godišnji Francuz Victor Wembanyama postavi je još jedan NBA rekord

'Sve je u glavi. Pa poznato je kako je Kobe (Bryant, pokojna zvijezda Los Angeles Lakersa, op.a.) rekao da su za pobjedu u utakmici uglavnom potrebni šutevi, veliki šutevi, jer suci tad ne sviraju nikakve prekršaje. Nije to toliko fizička borba. Iako je u obrani to 90 posto truda, ali napadački je to puno psihičkog', kazao je nakon utakmice Wembanyama koji igra svoju prvu NBA sezonu i ima tek 20 godina. A zrelost koju pokazuje nagovještava kako je ovo tek početak postavljanja mnogih rekorda koji su se donedavno činili nedostižnima. A Wemby sa svojih 224 cm igra na terenu svih pet pozicija.