Kolumne
Ovakav Zadar morate gledati sa simpatijama

Ovakav Zadar morate gledati sa simpatijama

Autor: Branko Tabak

Nema tome dugo da je Aramisa Naglića jedan poraz dijelio od odlaska. Sada je u poziciji Zadru do ulaska u novu godinu osigurati ostanak u ABA ligi.

Ušao je u igru umjesto Filipa Kraljevića pri vodstvu Podgoričana na Višnjik 2-9 i vratio Zadar u utakmicu. Skakao je, branio, zabijao u igri jedan na jedan u reketu, ali i izvana uljučujući i tricu.

U 14 minuta igre u prvom poluvremenu Kristijan Krajina postigao je osam poena uz tri skoka i jednu asistenciju, jednu blokadu te jedan iznuđeni prekršaj.

Uz sve to disao je s ekipom i publikom. I dobro se zabavljao. Kada je, pomalo umoran, šutnuo svoju drugu tricu i promašio cijeli obruč, a lopta pala u ruke spretnog Mislava Brzoje koji ju je pospremio kroz obruč, Krajina je u šali na povratku u obranu od zapisničkog stola zatražio da mu se zapiše asistencija.

Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Taj duh u Zadru je posljednjih sezona gotovo nestao. Taj duh ovu momčad vuče preko limita. Taj duh omogućio im je da uživaju igrajući košarku, igru bez stresa.

Kada se Budućnost vratila iz rezultatskog minusa od 11 razlike i povela 43-49 iscrpljenog je Krajinu zamijenio Domagoj Vuković koji je u prvom poluvremenu nagovijesti da bi ovo mogla biti njegova večer. Vratio je ravnotežu pod obruče, zabio tricu, stisnuo u obrani, dao zraka momčadi koja se na krilima Tornada vratila u vodstvo 59-51.


Nije to bilo lako održavati, trebao se netko priključiti. Povukao je prvo Joshua Bostic, pa Preston Knowles, pa opet taj „neprimjetni“ Luka Božić (kada li je nakupio 9 skokova i 5 asistencije?), pa Ive Ivanov koji tricom odvodi Zadar na +9 dvije i pol minute prije kraja. I na kraju opet Vuković koji novom tricom stavlja točku na i veličanstvene pobjede Zadra.

Zadar igra borbenu i svrsihodnu, na trenutke atraktivnu košarku. Nema tome dugo da je Aramisa Naglića jedan poraz dijelio od odlaska. Sada je u poziciji Zadru do ulaska u novu godinu osigurati ostanak u ABA ligi.

Više od toga? Čemu pritisak? Što god dođe i ako dođe - dobrodošlo je! I Zadru i hrvatskoj košarci i regionalnoj ligi koja treba baš ovakvu atmosferu kakvu u zadnje vrijeme nudi Višnjik.