Hrvatska
Regija
Ovakvu je Cedevitu teško zaustaviti

Ovakvu je Cedevitu teško zaustaviti

Autor: Paulo Sarić

Vitamini pomogli sebi i Zadru.

Nije ovo bila pretjerano dominantna partija hrvatskog prvaka, no i u takvom je izdanju Cedevita upisala vrijednu pobjedu na gostovanju u Železniku svladavši FMP rezultatom 71-80. Domaćini su se držali sve do početka posljednje dionice kada su rutina, tj. uigranost i sustav igre Vitamina došli do izražaja, koji su potom bez većih poteškoća prelomili susret i riješili potanje pobjednika.

Kevin Murphy je dobro ušao u utakmicu zabivši sedam od prvih devet koševa svoje momčadi te je poslužio kao zamašnjak Cedeviti koja je vodila većim dijelom prve četvrtine. Čvrsta je obrana Zdovčeva sastava limitirala FMP na samo 13 poena u prvih deset minuta, a posebno je dobro zaustavljen jedan od najopasnijih igrača srbijanskog sastava Michael Ojo koji je praktički bio bez učinka u prvome dijelu. Kada je Džanan Musa pogodio jedno od dva slobodna bacanja i odveo svoju momčad na plus devet sredinom druge dionice (15-24) činilo se da će to biti još jedna rutinska pobjeda Zagrepčana. No, ubrzo se ukazao iskusni Mladen Jeremić koji je, uz pomoć Filipa Čovića, dvjema tricama vratio domaćine na samo poen zaostatka (30-31), a s istom se razlikom otišlo i na odmor.

FOTO: FMP

U nastavku se dugo igralo koš na koš, a onda je hrvatski prvak ubacio u brzinu više i serijom 0-8 zatvorio treću četvrtinu, pa se u odlučujuću dionicu ušlo s 44-49 za goste. FMP se držao još nekoliko minuta, a onda je krenula mini-serija Cedevite 0-5 koja je primorala trenera Vladimira Jovanovića na minutu odmora. Prekinuo ju je trima slobodnim bacanjima Jeremić, no srbijanska je momčad teško dolazila do poena što su Vitamini koristili da postepeno sagrade prednost.

Nakon što je Demetris Nichols pogodio tricu za 54-63, a Will Cherry u idućem napadu povećao na 11 razlike pobjednik je postao izvjestan, pa domaćinu nije pomogla niti pauza od nekoliko minuta radi poteškoća sa semaforom. Post srbijanskog sastava iz igre nakratko je prekinuo Stefan Lazarević četiri i pol minute prije kraja, no bili su to prvi koševi FMP-a u živome vremenu još od trice Simanića na ulasku u 32. minutu što je Cedevita iskoristila da prelomi susret i primakne se vodećim momčadima lige na samo pobjedu zaostatka.

Hrvatskog su prvaka do novog trijumfa vodili Demetris Nichols s 18 koševa te Džanan Musa s 12 poena, dok je najbolji u redovima domaćina bio Čović s 12 koševa i 11 asistencija.