Hrvatska
Ovo je uobičajena slika za Premijer ligu

Ovo je uobičajena slika za Premijer ligu

Autor: Paulo Sarić

Trener Škrljeva uoči prvenstva nije računao na izostanak dvojice veterana.

Konferencija za medije nakon utakmice Zadra u Škrljeva u kojoj su domaćini slavili 99-78 imala je dva momenta. Prvi se odnosio na današnju utakmicu koja je pola sata bila u egalu da bi ju prelomila ipak puno viša individualna kvaliteta domaćina i dobre role Domagoja Vukovića i Luke Božića. Jedna od zanimljivosti uoči dvoboja bio je izostanak dvojice najiskusnijih igrača Škrljeva, Jasmina Perkovića i Siniše Štembergera, koji su umjesto da odu na gostovanje sa svojom momčadi otputovali na završni turnir 3x3 World Toura u Peking. Riječani su tražili odgodu susreta, Zadar je pristao, ali HKS – nije. Posljedica toga su oslabljeni gosti.

- Nakon ovakve utakmice u kojoj smo pola sata držali neizvjesnost ružno je prema samima sebi izgubiti 20 razlike. A to sam rekao i igračima. Znali samo da je Zadar jači. No, isto tako smo znali i da su umorni zbog zgusnutog rasporeda i da možemo držati priključak ako ih stisnemo. Ako uoči utakmice dogovoriš da ćeš napraviti 30 prekršaja, a na koncu ih napraviš 18, jasno je da ekipa nije ispoštovala dogovor. Pokazalo se da nas je Zadar dobio na čvrstinu i veći nivo agresivnosti. Mi smo na to ulazili u ishitrene šuteve i nekvalitetna dodavanja te smo izgubili dobar ritam. Igrali smo bez dvojice bitnih igrača koji nama vjerojatno više znače nego dvojica koja nisu igrala domaćinima i nakon što smo se umorili, utakmica je bila gotova. Naravno, to ne umanjuje zasluženu pobjedu Zadra – kazao je trener Škrljeva.

Upitan da prokomentira izostanak dvojice veterana kratko je kazao:

- Znali smo da imaju turnir krajem devetog mjeseca i dogovorili smo se da ćemo ih pustiti. Međutim, oni su spletom okolnosti izborili plasman na finalni turnir. Na to nismo bili računali i to nas je zateklo. Međutim, bolje da nas je zateklo na gostovanju kod Zadra gdje ionako ne možeš računati na bodove nego u nekim drugim susretima.

Trener Aramis Naglić na koncu nije bio previše nezadovoljan igrom i, prvenstveno, ishodom utakmice. Njegova je momčad slavila s velikih 20 razlike svega dva dana nakon dugog puta iz Bara i noći provedene u autobusu.

- Igrali smo protiv ekipe koja je, po meni, sigurna za doigravanje. Iako su bili bez dva veterana, dva iskusna i ponajbolja igrača. Želio sam da ovu utakmicu lakše i ranije riješimo, no s obzirom na kvalitetu Škrljeva i činjenicu da smo izgubili noć na putu te na seriju teških utakmica koja je za nama, ovo je uobičajena slika za HT Premijer ligu. Zadovoljan sam da smo u drugom poluvremenu konačno pronašli petorku i odigrali obranu onako kako trebamo igrati, što je bio ključ pobjede – kazao je trener Aramis Naglić.

Rezultat je na koncu i više nego uvjerljiv, ali dojam nije bio takav. Pogotovo prvih pola sata.

- Uvjerljiva pobjeda, da. Ali potrošili smo dosta živaca i energije. Mi prije svega moramo pronaći karakter i stav da u svaku utakmicu, poglavito domaćeg prvenstva, uđemo s pozitivnom arogancijom. Od ove momčadi sigurno nećete dobiti spektakl. Ne u ovakvom broju utakmica i ne u ovom sastavu. Ono što me ljuti je da neki igrači nemaju koncentraciju i svojim izvedbama ne štite svoje ime, jer su oni ipak igrači ABA lige – izjavio je Riječanin na klupi zadarske momčadi.