Hrvatska
Ovo je vijest dana: Pukla je najdugovječnija suradnja kluba i trenera u Premijer ligi

Ovo je vijest dana: Pukla je najdugovječnija suradnja kluba i trenera u Premijer ligi

Autor: KK DepoLink Škrljevo Photo: KK Depolink Škrljevo

Sedam dugih godina

Damir Rajković i Depolink Škrljevo raskinuli suradnju! Klub i najdugovječniji trener Premijer lige, nakon sedam godina vođenja zelenih sporazumno su raskinuli. 

Damir Rajković je prije sedam godina preuzeo momčad i ubrzo zaredao sa uspjesima, Škrljevo je pod njegovim vodstvom igralo 3x Final eight Kupa Krešimir Ćosić, ostvarena su tri ulaska u doigravanje, a momčad je vodio u gotovo 200 prvoligaških utakmica sa gotovo 90 pobjeda. U Alpe Adria kupu dogurao je do Finala protiv Mađara 2019. što je najveći uspjeh jednog hrvatskog kluba u tom natjecanju.

Istovremeno je bio i pomoćnik u A reprezentaciji Hrvatske te trener U20 reprezentacije koju je iz B divizije doveo do finala Europskog prvenstva i srebrne medalje, što je najveći uspjeh HR košarke u posljednjem razdoblju. Trener koji voli raditi sa mladim igračima te je razvio i unaprijedio veliki broj igrača koji su iz Škrljeva otišli u jače sredine i jače lige. 

„Nažalost nakon duge i uspješne suradnje, došlo je do raskida. Damir je trener koji je zadužio ovaj Klub, vodio ga je predano, marljivo i sa maksimalnim angažmanom. On je trener radnik, odan Klubu, koji je cijeloga sebe dao u Škrljevo i zbog toga smo i ostvarili za nas velike uspjehe i uspjeli održati Klub u najvišem rangu već devetu sezonu. Hvala mu na svemu u ime cijeloga Kluba, znamo da će i dalje biti uz nas, pratiti rezultate i sigurno pripomoći savjetima u razdoblju koje nas čeka", rekao je Vice Sep, predsjednik KK DepoLink Škrljevo. 

Do odabira novog trenera ekipu će voditi pomoćni trener Mirko Ščekić i kondicijski trener Mario Milanović.