Hrvatska
Ovo nije propast, imamo priliku približiti se narodu kao rukometaši

Ovo nije propast, imamo priliku približiti se narodu kao rukometaši

Autor: 24 sata/R.I.

Jusup: Vidjet ćete kako se radi sad kad se nema.


Dojučerašnji trener Zadra Danijej Jusup u razgovoru za 24 sata progovorio je o raspletu ABA lige te o krizi koju je izazvala korona. 

Prvenstvo Hrvatske zaključeno je, neće biti prvaka, a odluka o nastavku ABA lige još je na čekanju. Zadar je najizgledniji kandidat za ispadanje.

- Sumnjam da će biti košarke ovog ljeta. Vjerojatnije je da će i ABA liga završiti po istom scenariju kao hrvatska liga. Pitanje je samo kog će ABA liga poslati u Euroligu iduće sezone ako ne proglase prvaka. U našem prvenstvu može jedino nastati spor između Cibone i Zadra oko toga tko će u Fibinu Ligu prvaka, ali pitanje je hoće li itko biti zainteresiran za to.

- Slažem se s Acom Petrovićem koji je kazao da će sad naši klubovi biti prisiljeni forsirati domaće mladiće. Godinama su se uzimali polovni stranci. Naši dečki će sad imati cijelo ljeto za treninge, da se podignu na još višu razinu, sad nema reprezentacija. Svi se kunu u hrvatstvo pa uzimaju strance. Zaboravite strance u vrijeme ove krize! - poručuje iskusni hrvatski trener pa dodaje:

- Ovo nikako nije propast hrvatske košarke. Ovo je prilika da se malo spustimo na zemlju i približimo narodu, poput, recimo, rukometaša. Vidjet ćete kako se radi sad kad se nema. Navijači se lakše mogu identificirati s nekim klubom ako taj klub ne živi na visokoj nozi, ako se bori za život poput njih. Tako se najlakše dolazi do sinergije, zaključio je Jusup.