Europa i Svijet
Hrvatska
Ovo nije slučajno, opet je pala Češka. Nemac najavio povratak u A diviziju

Ovo nije slučajno, opet je pala Češka. Nemac najavio povratak u A diviziju

Autor: HKS hks Photo: HKS

Pokazale da su kvalitetom trenutno na razini najvišeg razreda europske košarke

Dva dana za redom hrvatska ženska juniorska reprezentacije je u sklopu priprema za Europsko prvenstvo B divizije pobijedila reprezentaciju Češke, pred kojom je nastup na europskoj smotri A divizije. Dominacija protiv reprezentacije iz višeg razreda ženske juniorske europske košarke zasigurno nije plod slučajnosti, tim prije jer ove pobjede stižu nakon što su Hrvatice u Otočcu dva puta bile uvjerljive protiv domaćina Europskog prvenstva B divizije Bugarske.

Nakon subotnje pobjede 83-63, Hrvatska je u nedjelju u Đurđevcu bila bolja od Češke 69-61.

‘Utakmica je bila slična jučerašnjoj. Na poluvremenu opet smo gubili dva razlike s time što nam je danas najviše problema zadavao napadački skok Češke kojim su se gošće održavale u rezultatskom vodstvu. U drugom poluvremenu uspjeli smo uglavnom anulirati tu prednost i doći do aktivnije igre vanjskih igračica, posebno Franke Ćuklin i Sare Deidde, koje su postale aktivnije i obrambeno i napadački. Nije igrala Dorja Iva Žaja da bismo joj osigurali potreban odmor za nastavak priprema u kontekstu njene ozljede Ahilove tetive od koje se uspješno oporavlja. Tim više je pobjeda vrjednija uz rotaciju svih 12 igračica i daljnju izgradnju pobjedničkog mentaliteta kojeg stalno moramo nadograđivati obzirom na cilj koji smo si postavili, osvajanje prvog mjesta u B diviziji EP i povratak Hrvatske u A diviziju’, rekao je trener U18 ženske reprezentacije Dean Nemec.

Lucija Banović (18 poena i 11 skokova) i Ivona Jakovljević (16 poena,  6 skokova) su bile najkorisnije igračice u hrvatskim redovima.

Posljednje dvije pripremne utakmice uoči Europskog prvenstva B divizije naše juniorke će odigrati u gostima kod Slovenije 24. i 25. srpnja.

Domaćin prvenstva je Bugarska i to od 30. srpnja do 7. kolovoza. Hrvatska je svrstana u skupinu A s Luksemburgom, Sjevernom Makedonijom, Portugalom i Velikom Britanijom.