Hrvatska
Ovo su hrvatske kadetske reprezentativke

Ovo su hrvatske kadetske reprezentativke

Pripreme u Požegi.

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija (U16) okupiti će se u Velikoj kraj Požege od 16. do 24. kolovoza na pripremama s kojima praktički otvara ciklus priprema za EP koje ih očekuje u ljeto 2021.godine. Izbornik Željko Ciglar, te asistenti Edi Rački i Davorin Rupčić na raspolaganju će imati 12 igračica koje će odraditi 13 treninga. Razgovarali smo s izbornikom reprezentacije koji nije skrivao zadovoljstvo povratkom na parket

”Nadamo se da će nam epidemiološka situacija omogućiti da ove pripreme odradimo na jedan pravi način jer su nam one neophodne u ciklusu priprema koje očekuju ovu selekciju igračica. Znamo i sami kolika je pauza nastala zbog problema s pandemijom i ovo nam može svima biti vrlo značajan period u pripremama za novu sezonu i ono što cure očekuje u idućih godinu dana. U tih osam dana želimo se više bazirati na igri u obrani jer u sljedećim okupljanjima nećemo imati toliko vremena. Moram zahvaliti HKS-u koji nam je omogućio da ipak održimo okupljanje, a zbog ove cijele situacije na pripreme ide samo 12 igračica. Veliki broj njih bi trebao participirati i u seniorskim ekipama u novoj sezoni” - kaže Ciglar.

POZVANE IGRAČICE:

Lana Bešlić, Marija Smiljanić, Petra Božan (KAŽL), Sara Menalo, Tihana Pavičić, Lucija Banović (Trešnjevka 2009), Nina Novak (Brod), Iva Međugorac (Zagreb), Ela Majstorović (Ragusa), Franka Čuklin, Lucija Milković (Šibenik), Lucija Begonja (Pula)

Ciglar je ujedno i voditelj regionalne WABA lige za mlađe kategorije koja bi u novonastaloj situaciji mogla imati velikih problema sa samim odigravanjem ”Na sastanku lige dogovorili smo se da do Nove godine utakmice između ekipa budu vezane utakmicama klubova iz susjednih država sa što manje putovanja, a jedna od opcija je i da se igraju tzv. ”balon” turniri u pojedinim gradovima”.