Hrvatska
Ozbiljnost za vrijeme utakmice, piće nakon nje

Ozbiljnost za vrijeme utakmice, piće nakon nje

Autor: Paulo Sarić

Ligaški dio HT Premijer lige završava feštom pred punim tribinama u Sinju.

Košarkaši Zadra u posljednjem kolu ligaškog dijela HT Premijer lige gostuju kod Alkara. Kako to uvijek i biva u Sinju, očekuju nas pune tribine i prava fešta u dvorani, tim više što obje momčadi svečarski i bez rezultatskog imperativa mogu pristupiti utakmici. Domaćini su u zadnjih nekoliko kola osigurali ostanak te ćemo ih ponovno gledati u elitnom razredu hrvatske košarke što je velika stvar, ne samo za grad Sinj, već i za čitavu dalmatinsku, pa i hrvatsku košarku znajući da se emocija koja je prisutna kod Maligana može vidjeti tek na rijetkim mjestima i u rijetkim trenucima, dok Zadrani žele produžiti niz domaćih pobjeda i u dobrom raspoloženju dočekati doigravanje.

- S naše je strane najbitnije, i to stalno apostrofiram, da budemo ozbiljni do kraja. Nama tek sad počinje bitan period. Kroz ove utakmice se zadržava forma koja ne smije pasti ispod pristojne razine – započeo je Aramis Naglić i otkrio - imamo nekim manjih problema s ozljedama. Božića muči zglob, Ivanova leđa, ali to su sve tekuće stvari i nema većih razloga za zabrinutost.

Sinj i Zadar su dvije od tri sredine u Hrvatskoj, neka se drugi ne uvrijede, u kojima košarka i dalje živi na tribinama pa se i večeras očekuje prava fešta.

- Alkar je osigurao ostanak i treba čestitati treneru Helbichu i klubu jer su napravili pravi mali podvig u posljednjih nekoliko kola. Mislim da će i oni dočekati utakmicu u svečarskom raspoloženju. Sigurno će biti puna dvorana Maligana, kao i uvijek, a vjerujem i Tornada i neka svi zajedno uživamo u dobroj košarci. Neka to bude prava košarkaška večer! Mi ćemo utakmicu odraditi profesionalno, a onda možemo zajedno popiti piće – zaključio je strateg KK Zadar.

Utakmica se igra u Gradskoj sportskoj dvorani u Sinju, s početkom u 19:30 sati.