Hrvatska
Regija
Ozljede i suspenzije kroje 'zadarsku budućnost'

Ozljede i suspenzije kroje 'zadarsku budućnost'

Autor: Paulo Sarić

Dalmatinci će ponovno biti lišeni pomoći američkog trija.

Zahuktava se borba za ostanak u ABA ligi. Iznenađujuća domaća pobjeda Krke protiv Cedevite mnogima je pomrsila planove, ponajviše Zadru koji se nalazi u najnezahvalnijoj situaciji pred posljednja tri jadranska kola. Pred momcima Ante Nazora težak je zadatak te je sve izvjesnije da će za izbjegavanje posljednja dva mjesta trebati upisati barem još jednu pobjedu. A protivnici su sve samo ne lagani: lider regionalne lige Crvena zvezda, euroligaš Budućnost i neugodna Igokea koju je osvajanje Kupa Mirze Delibašića napunilo samopouzdanjem što je pokazala i prije dva dana kada je uvjerljivo svladala crnogorske 'Mornare'.

Ipak, ako nešto krasi Nazorove momčadi – to je činjenica da nikada ne odustaju. Prva prilika za novo veliko iznenađenje već je večeras u Morači.

- Budućnost je jedna od top dvije momčadi regije, s tim da joj igranje Eurolige daje dimenziju više. Pokriveni su na svim pozicijama i teško je detektirati odakle prijeti najveća opasnost jer imaju veliku širinu i veliku rotaciju te nepredvidivu formu. Mi prvenstveno moramo gledati sebe i nastojati pružiti maksimum u borbi za svaku loptu jer nam jedino takav pristup, uz pozitivne emocije, može pomoći da ostvarimo naše ciljeve u ovih dvadesetak dana koji su pred nama - da ostanemo u ABA ligi. Ključ je da to mentalno shvatimo. Jedna nas lopta može dijeliti od ostvarenja tog cilja i od svojih igrača želim da s takvim pristupom uđu u ovu utakmicu – izjavio je prije puta u Podgoricu trener KK Zadar.

O kvaliteti domaćina ne treba trošiti riječi. Statistika, poznati netočan zbroj točnih podataka, ukazuje da su današnji suparnici napadački više-manje izjednačeni. No, obrana je ta koja čini razliku. Budućnost je bolja u apsolutno svakom defenzivnom pokazatelju, a posebno se ističe podatak da prima gotovo 12 poena manje od hrvatske momčadi.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Od dolaska Jasmina Repeše na klupu 'Đetića' Podgoričani su upisali pet pobjeda i samo jedan poraz u regionalnom natjecanju, a subotnja partija Dominika Mavre dala im je šansu da u posljednja tri kola izbore drugo mjesto i u polufinalu doigravanja izbjegnu Crvenu zvezdu.

- Za nas je svaki susret do kraja sezone vrlo važan i to zbog više razloga, pogotovo kada je ABA liga u pitanju. Kako zbog stanja na tablici i pozicija prije play-offa tako i radi podizanja forme i samopouzdanja prije utakmica koje odlučuju sezonu – kazao je nekadašnji hrvatski izbornik u najavi večerašnjeg dvoboja.

Kao i u hrvatskom derbiju s 'Cibosima' prije nekoliko dana Zadrani će biti oslabljeni neigranjem američkog trojca, dok je osim mladog Alekse Ilića u domaćim redovima upitan i nastup Nikole Ivanovića.

Utakmica se igra večeras s početkom u 21 sat.

Rezultati by SofaScore