Hrvatska
Ozljede kvare dalmatinski derbi

Ozljede kvare dalmatinski derbi

Autor: Paulo Sarić

Može li trener Anzulović doći do nove velike pobjede?

Danas se u drugom derbiju desetog HT Premijer lige susreću domaćin Zadar i jedna od dvije neporažene momčadi domaćeg prvenstva GKK Šibenik. Sama je ta činjenica dovoljna da se brojni košarkaški ljubitelji u oba grada zainteresiraju za dvoboj koji će jednom sastavu prekinuti pozitivnu seriju, Podsjetimo, Zadar je upisao pobjede u posljednjih pet susreta, a od posljednjih je 11 utakmica slavio u njih deset pri čemu je poražen jedino od regionalnog prvaka Crvene zvezde, dok su Šibenčani jedina hrvatska momčad sa stopostotnim učinkom u svim natjecanjima.

- Pred nama je zahtjevna utakmica. Šibenik je momčad koja je jedno od ugodnijih iznenađenja domaćeg prvenstva. Iako su ostali bez većine igrača iz prošle sezone, uspjeli su stvoriti dobru kemiju u momčadi, što pokazuje i stanje na ljestvici. Međutim, i mi smo u dobroj seriji, igramo pred svojim navijačima i zanima nas isključivo pobjeda – kazao je Lovre Bašić u najavi susreta.

Nastavak dobre serije priželjkuje i jedan od najkorisnijih igrača Zadra Mislav Brzoja.

- Nikome ne priznamo da je u našoj dvorani favorit. Pobijedili smo lidera ABA lige Budućnost, a vjerujem da to možemo ponoviti i protiv Šibenika. Oni su dobra momčad s više kvalitetnih igrača poput Vitalija, Bundovića, Radovčića, Bašića... Ipak, ako budemo pravi onda sam uvjeren da će bodovi ostati na Višnjiku. Susjedski je derbi i očekujem odličnu atmosferu s tribina koja će nam biti dodatan vjetar u leđa – smatra Brzoja.

Trener Aramis Naglić kao jednu od glavnih karika gostiju ističe svog kolegu na klupi šibenske momčadi, mladog stručnjaka Vladimira Anzulovića.

- Momčad koja nema poraza u ligi svakako treba respektirati, kao i posao koji tamo radi trener Anzulović. Tako se i pripremamo za utakmicu - ozbiljno i motivirano. Imamo obavezu prema sebi i prema našim fantastičnim navijačima odigrati još jednu pravu utakmicu i nastaviti seriju pobjeda - poručuje Naglić.

U Šibeniku su malo rezerviraniji u najavi derbija. Uz poštivanje protivnika i realnu procjenu svoje kvalitete, ima tu i nešto pile naopako. Ipak, valja pretpostaviti da su na očekivanja u Draženovom gradu utjecali i problemi s Krešimirom Radovčićem i Filipom Bundovićem koji bi zbog zdravstvenih problema mogli propustiti današnju utakmicu.

- Idemo u Zadar s velikim respektom prema protivniku, ali bez iti malo straha. Igramo protiv ekipe koja je po svojoj snazi, iskustvu, širini i trenutnoj formi veliki favorit protiv nas u ponedjeljak. Smatram, i nadam se, da će se nakon prvih osam utakmica prvenstva i načina na koji smo ih odigrali, i nas nešto pitati na parketu. Pokušat ćemo se nadigravati s njima do zadnje minute i možda doći u priliku da pobijedimo – rekao je Domagoj Bašić.

Dobar je niz u posljednje vrijeme utjecao i na posjećenost utakmica u Zadru koji je trenutno najgledanija domaća momčad Jadranske lige, a da je tome tako i u hrvatskom prvenstvu ne treba niti spominjati. K tome u tijeku je mobilizacija pred utakmicu sa Šibenikom te se sutra očekuje lijepa posjeta.

- Što se tiče atmosfere i svih ovih najava da će biti nikad puniji Višnjik, to je nešto prekrasno za košarku, za sport. Takva velika dvorana, koja je najljepša košarkaška dvorana u Hrvatskoj zaslužila je da bude ispunjena. I vjerujem da će sutra gledatelji gledati pravi košarkaški spektakl na parketu i na tribini – na najbolji je način i pravim riječima zaključio najavu dvoboja šibenski kapetan.

Susret je na rasporedu u ponedjeljak u 20 sati u dvorani Krešimira Ćosića.