Hrvatska
Regija
Ozljede muče Igokeu pred gostovanje u Zadru

Ozljede muče Igokeu pred gostovanje u Zadru

Autor: Paulo Sarić

Upitni su nastupi Tomislava Zubčića i Vuka Radivojevića.

Košarkaši Zadra večerašnjom utakmicom zatvaraju prvi dio regionalne sezone. Protivnik Nazorovim igračima je bosanskohercegovački doprvak Igokea. Momčad Žarka Milakovića trenutno se nalazi na sedmoj poziciji na tablici s četiri pobjede i šest poraza te u Hrvatsku dolazi s ciljem da pruži što je moguće bolju partiju i doma se vrati s novim bodovima.

- Sigurno nas očekuje težak meč jer je Zadar u teškoj situaciji. Oni su vezali četiri poraza na domaćem terenu i sigurno će dati sve od sebe da u posljednjem kolu prvog dijela ABA lige dođu do pobjede, što nama svakako otežava zadatak. Ja mogu obećati da ćemo dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu. Najbitnije je da odigramo dobru obranu i da iz nje gradimo igru. U posljednje tri utakmice napad nam nije bio problem, međutim, moramo podići nivo igre u obrani jer smo u prosjeku primali više od sto poena po meču. Prvi dio sezone želimo završiti pobjedom te se nismo unaprijed predali prije puta u Zadar izjavio je 18-godišnji Dalibor Ilić u najavi utakmice.

Osim opće mobilizacije u zadarskim redovima iz kojih već danima stižu najave da je naredni period možda i prijelomnica sezone, gostima velike probleme stvaraju ozljede udarnih igrača te se ne zna u kakvom će sastavu večeras istrčati na parket.

- Imali smo dosta problema ovog tjedna jer ni Zubčić ni Radivojević nisu odradili nijedan trening. Zubčić ima problem s ramenom, ne može u potpunosti podići ruku tako da će poći na pregled magnetnom rezonancom dok je Radivojević dobio udarac protiv Partizana te ima hematom u predjelu rebara. Njihovi nastupi su neizvjesni, ali što je tu je, moramo se skupiti i uZadru pokušati doći do pobjede na izuzetno teškom terenu dodao je gostujući trener.

Utakmica se igra večeras s početkom u 20 sati u Krešinom domu.