Hrvatska
Ozljede napale Puntamičane pred derbi u Zagrebu

Ozljede napale Puntamičane pred derbi u Zagrebu

Autor: Paulo Sarić

Gosti sve nade polažu u tranziciju i brzu igru.

Nakon prošlotjednog susreta s Agrodalmom, pred KK Sonik Puntamika novi je izazov. Sličnoga kova. Zadrani ponovno igraju s do sada neporaženom momčadi, a suparnik im je ponovno zagrebački sastav. Jedina je razlika što se danas radi o Dubravi trenera Darka Krunića.

- Igramo derbi kola. Nažalost, bit ćemo oslabljeni neigranjem Eddija Jurjevića i Antonija Mišića. Naravno, ne predajemo se i u Zagreb idemo ostvariti pobjedu koja bi nas u ovoj ranoj fazi sezone dovela jako blizu osiguravanja ostanka što nam je primarni cilj, a i odvojila nas od ostatka konkurencije pri vrhu tablice – rekao je trener Puntamičana Šime Kraljević u najavi susreta.

Ozljede Jurjevića i Mišića dodatni su udarac ambicijama zadarskog prvoligaša, tim više znajući da Soniku još otprije nedostaje Josip Ceranja.

- Imamo deficit igrača na visokim pozicijama. Ostali smo na Bučaju, Periću i mladom i neiskusnom Lovri Paleki. Doduše, to nam daje šansu da igramo brže. Pokušat ćemo utakmicu odraditi na brzinu i tranziciju. Igrat ćemo s niskom petorkom, s četiri vanjska igrača i pokušati iznenaditi domaćine – dodao je Kraljević.

Za razliku od gostiju, Zagrepčani nemaju velikih problema s ozljedama te opušteno ulaze u dvoboj u kojem žele očuvati savršen učinak.

- Mi u susret ulazimo rasterećeni, kao što smo igrali i u prethodnim utakmicama. Sonik Puntamiku izuzetno respektiramo jer se radi o momčadi koja ima kvalitetu i tradiciju. Imaju nekoliko igrača s iskustvom igranja Premijer lige, prije svega na vanjskim pozicijama. Očekuje nas pravi derbi u kojemu želimo nametnuti svoju igru i svoj ritam. Momčad i ja smo čvrsto na zemlji i svjesni smo da je ovo liga u kojoj nema velikih razlika – izjavio je domaći trener Darko Kunić za službene stranice kluba.

Utakmica se igra u sportskoj dvorani Dubrava s početkom u 17:30 sati.